Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68456/informatikos-inzinerijos-profesinio-bakalauro-studiju-programai-uzsienio-investuotoju-kokybes-zenklas/spausdinti/

Informatikos inžinerijos profesinio bakalauro studijų programai – užsienio investuotojų kokybės ženklas

Publikuota: 2019-06-10 19:51
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Birželio 6 dieną, garbingais „Investor‘s Spotlight“ kokybės ženklais apdovanotos rinkos poreikius ir labiausiai atitinkančios inžinerinės krypties studijų programos. Šie asociacijos „Investors Forum“ ir „Investuok Lietuvoje“ įsteigti apdovanojimai įteikti tarptautinės konferencijos „Baltic Investors Forum 2019“ metu.

Šiais metais visas dėmesys buvo skiriamas regionams, į programų peržiūrų darbo grupes įsitraukė atstovai iš daugiau nei 40 skirtingų užsienio ir vietinio kapitalo įmonių Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Iš viso buvo išdalinti 8 „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai. Tarp laimėtojų atsidūrė ir penkios Lietuvos švietimo įstaigų inžinerinės krypties studijų programos.

Klaipėdos valstybinė kolegija, užsienio investuotojų bei Švietimo ir mokslo ministerijos įvertinimo sulaukė po nuodugnios studijų ir profesinio mokymo programų peržiūros, inicijuotos užsienio plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“. Geriausiųjų gretose atsidūrė Klaipėdos valstybinės kolegijos, Informatikos inžinerijos profesinio bakalauro studijų programa.

Klaipėdos valstybinės kolegijos Informatikos inžinerijos studijų programos atstovai geba efektyviai bendradarbiauti su verslu, o vertinimo metu, verslo atstovų išlaikyti lūkesčiai atsispindėjo parengtuose rekomendacijų įgyvendinimo planuose ir jau įgyvendintuose studijų programos ir studijų proceso pokyčiuose.

„Investors‘ Spotlight“ iniciatyva siekiama sustiprinti bendradarbiavimą tarp švietimo įstaigų bei verslų. Didėjant gamybos įmonių skaičiui Lietuvoje, auga ir kvalifikuotų talentų poreikis. Būtent dėl šios priežasties labai svarbu užtikrinti, kad išsilavinimą gavę asmenys, turėtų rinkoje paklausių žinių ir įgūdžių. Tai pasiekti galima tobulinant studijų programas ir keičiant jas atsižvelgiant į rinkos reikalavimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!