Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/6844/lietuvos-mokslininkai-mezga-rysius-su-jav-kolegomis/spausdinti/

Lietuvos mokslininkai mezga ryšius su JAV kolegomis

Publikuota: 2007-01-29 09:17
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas

Penktadinį vyko tarptautinė konferencija „Tiesiant tiltus tarp Lietuvos ir JAV mokslininkų“, kuria siekiama užmegzti glaudžius ryšius tarp Lietuvos ir JAV mokslininkų, dirbančių biotechnologijų ir medžiagotyros srityse.

Konferencijoje pranešimus skaito 5 profesoriai iš skirtingų JAV universitetų bei 6 Lietuvos mokslininkai. Renginyje taip pat dalyvauja Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo aukštųjų technologijų srities ekspertų komitetų nariai, fondo valdybos nariai, Mokslo akademijos, Mokslo tarybos atstovai. Tokia aukštųjų technologijų srityje mokslinė konferencija Lietuvoje kartu su amerikiečiais yra organizuojama pirmą kartą.

„Šios konferencijos metu turime galimybę paneigti mitą, esą tikras mokslas yra kuriamas tik kitose šalyse, ir įrodyti aukštą mūsų Lietuvos mokslininkų potencialą“, – sakė Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo direktorius Sigitas Renčys.

Konferencijos organizatoriai siekia supažindinti abiejų šalių mokslininkus, padėti užmegzti ryšius, paskatinti mokslinį bendradarbiavimą.

Vilniaus universiteto prof. habil. dr. Artūras Žukauskas, su JAV kolegomis bendradarbiaujantis šviesos technologijų srityje, teigė konferencijoje ieškąs naujų ryšių. „Lietuvoje trūksta inovacijų, technologijų politikos, tad Lietuvos mokslininkams yra naudinga pasimokyti iš amerikiečių“, - sakė A. Žukauskas. JAV laikoma pažangiausia valstybe pasaulyje aukštųjų technologijų srityje.

Vilniaus universiteto prof. habil. dr. Saulius Juršėnas, bendradarbiaujantis su JAV mokslininkais tiriant puslaidininkius, mano, kad tokios konferencijos suteikia Lietuvos mokslininkams šansą: „Į šį renginį žiūriu kaip į papildomą žvalgybą“, - sakė jis.

Renginį organizavo Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas ir JAV pilietinių tyrimų ir plėtros fondas. Šios organizacijos pernai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, siekdamos paskatinti Lietuvos ir JAV mokslininkus dirbti drauge.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!