Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68302/vaiku-dienos-isvakarese-kviecia-nekasdieniai-uzsiemimai-mobiliame-planetariume-laboratorijoje-ant-ratu-gamtoje/spausdinti/

Vaikų dienos išvakarėse kviečia nekasdieniai užsiėmimai mobiliame planetariume, laboratorijoje ant ratų, gamtoje

Publikuota: 2019-05-30 17:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Gegužės 31-ąją, Vaikų gynimo dienos išvakarėse, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (LMNŠC) kviečia vaikus švęsti kartu atvykus į nekasdienius užsiėmimus STEM klasėje, laboratorijoje ant ratų, mobiliame planetariume, edukacinėse erdvėse gamtoje. Mokiniai atliks bandymus, susipažins su visatos paslaptimis, galės konstruoti lėktuvėlių ir raketų modelius, pasimokyti saugaus eismo specialioje klasėje, pasikonsultuoti su ugdymo karjerai specialistais.

Vaikų dienos išvakarėse kviečia nekasdieniai užsiėmimai mobiliame planetariume, laboratorijoje ant ratų, gamtoje

Užsiėmimai vyks Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro I rūmuose Žirmūnų g. 1B ir III rūmuose Pavilnyje, Džiaugsmo g. 44, Vilniuje. Tinkamų veiklų suras ir ikimokyklinukai, ir patys vyriausieji mokiniai.

Mobilioje mokslinėje laboratorijoje mokiniai stebės mikroorganizmus pro mikroskopą, išbandys greitaveikės kameros filmavimo galimybes, mokiniams talkins mokslininkas mikrobiologas, robotikos specialistas. O STEM klasėje įvairaus amžiaus mokiniai galės atlikti eksperimentus, vyresnieji susipažins su nanotechnologijomis.

LMNŠC įkurtame mobiliame ir po mokyklas keliaujančiame planetariume mokiniai dalyvaus edukacinėje programoje „Gyvybės paieška Visatoje“.

Norintieji iš arčiau pažinti gamtą, augalų ir gyvūnų pasaulį, kviečiami atvykti į užsiėmimus Pavilnyje, leistis į kelionę pažintiniu taku regioniniame parke, kartu su ornitologu Gediminu Petkumi stebėti paukščius. Mažųjų laukia pažintis su augalais, vabzdžiais, naminiais gyvūnais.

Pageidaujantiems ramesnių veiklų numatyti susitikimai su karjeros specialistais, psichologe, taip pat vyks pokalbiai pilietiškumo tema.

Į dalį užsiėmimų būtina registracija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!