Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68281/studentai-is-lietuvos-kaip-ir-anksciau-gales-pasinaudoti-studentiska-paskola-studijuojant-didziosios-britanijos-universitetuose/spausdinti/

Studentai iš Lietuvos kaip ir anksčiau galės pasinaudoti studentiška paskola studijuojant Didžiosios Britanijos universitetuose

Publikuota: 2019-05-30 09:26
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paskutiniu metu didelį dėmesį pritraukia Brexit, ypač situacija susijusi su Lietuvos studentų statusu ir galimybe gauti finansinę paramą Didžiojoje Britanijoje. Anglijos Aukštojo mokslo ministerijos atstovas Chris Skidmore paskelbė, kad visiems ES studentams, kurie įstojo 2019 ir stos 2020 metais, mokestis už studijas išlieka kaip ir Anglijos piliečiams, taip pat garantuojama studentiška paskola visam studijų laikotarpiui. Ši informacija skirta bakalauro ir magistro studijų programoms, taip pat suteikiama lengvata profesinio mokymo programoms. Prieš keletą savaičių Škotijos atstovai paskelbė, kas studentams iš Europos Sąjungos bakalauro studijos Škotijos universitetuose nemokamos.

Pagal oficialius duomenis, 2019 metais į Didžiosios Britanijos universitetus dokumentus pateikė daugiau kaip 37 000 studentai iš Europos Sąjungos. Kiekvienais metais daugiau kaip 2000 studentų iš Lietuvos įstoja į Anglijos universitetus. Naujienos apie studijų finansavimą Didžiojoje Britanijoje sutampa su stojimo dokumentų pateikimo pradžia per centralizuota UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) sistemą 20/21 studijų metams.

Baltic Council for International Education oficialus UCAS centras Lietuvoje, kuriame darbuojasi Anglijos ir Škotijos absolventai ir padeda jaunimui įstoti į Didžiosios Britanijos universitetus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!