Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68035/jauniesiems-lietuvos-isradejams-isskirtinis-prezidentes-demesys/spausdinti/

Jauniesiems Lietuvos išradėjams – išskirtinis Prezidentės dėmesys

Publikuota: 2019-05-10 18:20
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su mūsų šalies atstovais, jaunaisiais pasaulinių mokslo ir inovacijų konkursų nugalėtojais, įteikė padėkos raštus ir susipažino su jų išradimais.

Susitikime su šalies vadove dalyvavo išradėjai iš Kauno Jėzuitų gimnazijos ir „Microsoft“ konkursą laimėjusi ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų ir dėstytojų komanda.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka / Robertas Dačkus
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka / Robertas Dačkus

Prezidentės teigimu, Lietuvai reikalingi jauni ir veržlūs protai, aktyvus ir kūrybingas jaunimas. Pasak valstybės vadovės, jų išradimai ateityje tarnaus ne tik mūsų valstybei, bet ir visam pasauliui.

Kauno Jėzuitų gimnazijos mokiniai ir mokytojai sukūrė astronautų miego metui pritaikytą pulsuojančio elektromagnetinio lauko kostiumą. Šio išradimo pagalba padėtų spręsti astronautams skrydžio metu kylančias kaulų retėjimo problemas. Kauniečių išradimas buvo pripažintas nugalėtoju Detroite vykusiame robotikos čempionate, kuriame dalyvavo 108 komandos iš 50 pasaulio šalių.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto atstovai laimėjo tarptautinį kompanijos „Microsoft“ konkursą. Studentai drauge su dėstytojais sukūrė mokymosi programą, galinčią automatiškai ištaisyti atliktus testus ir per kalbos atpažinimą nustatyti, kurias studijuojamo dalyko žinias reikėtų sustiprinti.

Sukurta platforma taip pat pataria, su kuriuo grupės studentu būtų efektyviausia tobulėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!