Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/67982/lietuvos-komanda-baltijos-saliu-informatikos-olimpiados-laimetoja/spausdinti/

Lietuvos komanda – Baltijos šalių informatikos olimpiados laimėtoja

Publikuota: 2019-05-06 20:16
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Lietuvos komanda iš 25-osios Baltijos šalių informatikos olimpiados, įvykusios Estijoje, Tartu universitete, parsivežė absoliučią pirmąją vietą, tris aukso ir vieną sidabro medalius.

Pirmąją vietą ir aukso medalį laimėjo Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientas Tautvydas Jasiūnas. Olimpiadai jį ruošė mokytojai Kęstutis Simonavičius, Kristina Serapinaitė, Tautvydas taip pat lankė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto šeštadieninę informatikos olimpiadininkų mokyklą (VU MIF ŠIOM). Dar du aukso medalius iškovojo tos pačios gimnazijos abiturientas Gediminas Lelešius (mokytojai Kęstutis Simonavičius, Kristina Serapinaitė) bei Vilniaus licėjaus abiturientas Martynas Sinkievič. Abu mokiniai taip pat lankė VU MIF ŠIOM.

Lietuvos mokinių komanda
Lietuvos mokinių komanda

Sidabro medaliu apdovanotas KTU gimnazijos vienuoliktokas Rokas Urbonas (mokytoja Kristina Serapinaitė), taip pat lankęs VU šeštadieninę mokyklą.

Olimpiadoje dalyvavo KTU gimnazijos dešimtokas Modestas Gujis (mokytoja Kristina Serapinaitė) ir Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos dešimtokas Dovydas Vadišius (mokytoja Vaidilutė Žukauskienė).

Komandai vadovavo dr. Jūratė Skūpienė iš Vilniaus universiteto Informatikos instituto bei daugkartinis mokinių ir studentų informatikos olimpiadų medalininkas, VU MIF studentas Domantas Jadenkus.

Per olimpiadą dalyviai turėjo išspręsti 6 sudėtingus uždavinius – sugalvoti algoritmus ir juos suprogramuoti C++, Java ar Python programavimo kalbomis. Spręsdami dalyviai kelia savo programas į varžybų sistemą, kur jos kompiliuojamos, testuojamos ir iš karto rodomi rezultatai. Juos internetu gali stebėti visi, besidomintys olimpiada. Kartu vyko ir nuotolinė olimpiada. Visi, norintys išbandyti savo jėgas kartu su olimpiados dalyviais, galėjo tuo pačiu metu spręsti uždavinius, kelti sprendimus į varžybų sistemą ir matyti savo rezultatus.

Olimpiadoje dalyvavo 64 mokiniai iš dešimties šalių – iš aštuonių Baltijos jūros regiono valstybių, taip pat Norvegijos ir Islandijos.

2020 metų balandį į 26-ąją Baltijos šalių informatikos olimpiadą pakvies Latvija.

Parengta pagal Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!