Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/67865/iteiktos-metu-mokytojo-premijos/spausdinti/

Įteiktos Metų mokytojo premijos

Publikuota: 2019-04-25 20:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Balandžio 25 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir ministras Algirdas Monkevičius įteikė Metų mokytojų premijas ir diplomus. Šiemet komisija nusprendė skirti šešias, o ne penkias, kaip įprastai, premijas.

Autor. Darius Janutis
Nuotr. autorius Darius Janutis

Laureatais tapo šie mokytojai: Jurgita Kupšytė-Karbauskė, Klaipėdos Vitės progimnazijos matematikos mokytoja metodininkė, Dainius Stasys, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos geografijos mokytojas ekspertas, Rūta Bakūnienė, Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė, dr. Renata Burbaitė, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos informacinių technologijų vyresnioji mokytoja, Jolanta Žilionienė, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė, ir Nijolė Trinkūnienė, Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijos vadovė, neformaliojo vaikų švietimo (dailės) mokytoja ekspertė.

Per šventę taip pat įteikta ir lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija, kuri gruodį buvo paskirta Londono darželio-mokyklos „Obelėlė“ direktorei, Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisijos pirmininkei Alvijai Černiauskaitei.

Ministras Pirmininkas, sveikindamas laureatus, pabrėžė, kad šiandien pagerbiame geriausius iš geriausiųjų, ir tokį įvertinimą užsitarnauti nėra paprasta. Jis patvirtino, kad švietimas ir mokytojų gerovė išlieka valstybės prioritetai.

„Man norisi nusilenkti visiems tiems mokytojams, kurie šiandien yra čia, taip pat visoje Lietuvoje. Turime 114 mokytojų, kuriems buvo įteiktas Metų mokytojo apdovanojimas, – daug nuostabių, puikių profesionalų. Pastebėjau vieną sėkmės dėsnį – jeigu į mokyklą pasikvieti bent vieną gabų mokytoją, nesvarbu, kokio dalyko, staiga gabūs tampa ir visi mokiniai, jie atgyja, pražysta, ima tobulėti. O mokytojui nieko nėra svarbiau, kaip jo mokinių sėkmė. Tai pati nuostabiausia profesija“, – sveikindamas Metų mokytojus sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!