Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/67779/startuoja-sitecore-specialistus-ruosianti-akademija-iskart-siulys-darbo-vietas/spausdinti/

Startuoja „Sitecore“ specialistus ruošianti akademija. Iškart siūlys darbo vietas

Publikuota: 2019-04-18 13:17
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gegužės 13 dieną Lietuvoje startuoja pirmoji „Sitecore“ programavimo akademija, kurioje bus ruošiami šios sistemos specialistai, o geriausiems bus siūlomas darbas Olandijos IT bendrovėje „Macaw“. Organizatoriai sako, kad tai pirmoji tokio tipo akademija visoje Rytų Europoje.

„Macaw“ vadovas William‘as van der Pijl sako, kad Lietuva jau netolimoje ateityje gali tapti svarbia „Sitecore“ technologijos šalimi.

„Tikime, kad Lietuva gali tapti svarbia „Sitecore“ specialistų ugdymo vieta. Tam Jūsų šalis turi visas galimybes – gabius IT specialistus, puikią infrastruktūrą ir aukštąsias mokyklas“, – sako „Macaw“ vadovas.

„Macaw“ padalinio Lietuvoje vadovė Goda Šniokaitė sako, kad akademija truks dvi savaites, o daliai pabaigusiųjų bus siūloma praktika įmonėje bei tolimesnės karjeros galimybės.

„Daliai baigusiųjų pasiūlyme atlikti dviejų mėnesių praktiką mūsų bendrovėje dirbant su „Sitecore“ projektais. Tuomet tikimės įdarbinti bent šešis specialistus“, – sako G. Šniokaitė.

Pašnekovė sako, kad norintieji dalyvauti akademijoje turi turėti tam tikras bazines žinias: „Kiekvienas norintis dalyvauti akademijoje turi atitikti kelis reikalavimus. Svarbiausias, kad turėtų bazines C# programavimo kalbos žinias ir būtų mokęsis arba dirbęs su informacinėmis technologijomis. Tuomet per dvi savaites akademijos dalyviams bus suteiktos papildomos žinios apie „Sitecore“, apie su tuo susijusias technologijas“.

G. Šniokaitė sako, kad pirmojoje akademijoje dalyvaus 20 studentų: „Pirmojoje akademijoje dalyvaus dvidešimt studentų iš kurių dešimčiai pasiūlysime toliau tęsti praktiką mūsų įmonėje, o vėliau bent šešiems pasiūlysime darbo vietas. Mūsų įmonės tikslas per artimiausius penkerius metus Lietuvoje turėti bent pusšimtį Sitecore specialistų“.

2001–aisiais metais Danijoje įkurta bendrovė „Sitecore“ buvo viena pirmųjų pradėjusi siūlyti inovatyvius sprendimus internetinėms svetainėms. Vos per kelerius metus įmonė tapo viena žinomiausių visame pasaulyje, o jos sprendimus pradėjo naudoti didžiosios korporacijos. Tačiau Lietuvoje šios sistemos specialistų nėra daug, o mūsų šalyje besikuriančios tarptautinės bendrovės ieško vis daugiau šių specialistų.

W. Van der Pijl sako, kad „Sitecore“ yra perspektyvi technologija ir ją išmanantys specialistai be darbo tikrai neliks.

„Sitecore“ yra paklausi. Mes jaučiama didelį specialistų stygių, todėl tikrai galiu pasakyti, kad kiekvienas išmanantis šią technologiją be darbo tikrai neliks. Tai yra plačiai naudojama sistema Vakarų Europoje, Skandinavijoje ir Amerikoje“, – sako W. Van der Pijl

Olandijos bendrovės vadovos sako, kad kiekvienas akademiją baigęs dalyvis turės galimybę išsilaikyti „Sitecore“ programavimo sertifikatą, kuris yra pripažįstamas visame pasaulyje.

„Šios akademijos viena didžiausių verčių – galimyė išsilaikyti „Sitecore“ programavimo sertifikatą, kuris įrodo, kad konkretus žmogus yra „Sitecore“ programuotojas. Šis diplomas yra plačiai paplitęs ir pripažįstamas visame pasaulyje, mes savo darbuotojus ragine laikytis šiuos sertifikatus, nes matome tame prasmę“, – sako W. van der Pijl.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!