Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/67432/kvietimas-moksleiviams-naudodami-technologijas-sukurkite-3d-patiekalo-komiksa/spausdinti/

Kvietimas moksleiviams: naudodami technologijas sukurkite 3D patiekalo komiksą

Publikuota: 2019-03-22 15:42
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kada, jei ne pavasarį, yra tinkamiausias metas pažadinti savo kūrybiškumą? Tai skatina padaryti ir bene kūrybiškiausias technologijų konkursas moksleiviams „Informiko mėgstamiausias patiekalas“.

Kauno technologijos universitetas (KTU) kviečia moksleivius susipažinti su informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis ir sukurti Informatikos fakulteto (IF) talismanui – Informikui – 3D patiekalo komiksą. Konkurse dalyvauti gali 1-12 klasių moksleiviai.

Virtualioje erdvėje vyksiančio konkurso, kurį organizuoja KTU informatikai, tikslas – skatinti jaunuolius pademonstruoti savo kūrybiškumą ir išradingumą, susipažinti su IT technologijomis bei kompiuterinio projektavimo programomis ir ieškoti išskirtinių komiksų kūrimo sprendimų.

„KTU inicijuotas konkursas vyksta jau 9 metus. Moksleiviams skirtas konkursas prasidėjo 2011 metais, kai buvo sukurtas KTU IF talismano – Informiko – modelis. Konkursas iki dabar kinta ir tobulėja, o norinčiųjų dalyvauti kiekvienais metais ženkliai daugėja“, – apie konkurso priešistorę pasakoja KTU IF marketingo ir komunikacijos koordinatorė Giedrė Vasiljevienė.

Iki birželio 10 d. organizatoriai laukia moksleivių darbų, kuriuos galima įkelti į konkursų svetainę arba atsiųsti paprastu paštu (Studentų g. 50-409 kab., LT-51368, Kaunas).

Pernai konkursui „Informiko svajonių kelionė“ buvo pateikti net 143 darbai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!