Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/67420/apdovanoti-geriausi-informaciniu-ir-rysiu-technologiju-srities-jaunieji-mokslininkai/spausdinti/

Apdovanoti geriausi informacinių ir ryšių technologijų srities jaunieji mokslininkai

Publikuota: 2019-03-21 19:38
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Kovo 21 d. švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius įteikė apdovanojimus Lietuvos mokslų akademijos ir „Infobalt“ stipendijų 9-osios jaunųjų mokslininkų konferencijos „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ laureatams.

Apdovanoti geriausi informacinių ir ryšių technologijų srities jaunieji mokslininkai

„Jaunieji mokslininkai, jūs esate intelekto meistrai, kurių valstybei labai reikia. Ar gali būti kas nuostabesnio kaip jaunam žmogui jaustis lyderiu, būti pirmu ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Dėkoju, kad atradote mokslininko kelią, kad ryžtingai einate juo. Linkiu, kad eidami šiuo keliu būtumėte laimingi, – sveikindamas sakė laureatus ministras A. Monkevičius. – Džiaugiuosi, kad mokslas ir verslas Lietuvoje išmoko jungtis į vieną bendruomenę, kuriančią inovacijas, pažangią ir klestinčią valstybę. Jaunųjų mokslininkų veikla ir verslo pagalba jai yra svarbi, prasminga“.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuva gali didžiuotis pakeltomis doktorantų stipendijos, šiuo metu jos didesnės nei Estijoje ir Latvijoje.

Lietuvos mokslų akademija ir asociacija „Infobalt“ kasmet organizuojamoje 9-ojoje jaunųjų mokslininkų konferencijoje „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ iš 38 skaitytų pranešimų atrinkti 10 geriausių jaunųjų mokslininkų, kurių darbai yra išskirtinio mokslinio lygio informacinių ir ryšių technologijų srityje“. Laureatai gaus „Infobalt“ stipendijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!