Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/67410/skaitmenine-savaite-nacionalineje-bibliotekoje/spausdinti/

„Skaitmeninė savaitė“ nacionalinėje bibliotekoje

Publikuota: 2019-03-21 11:32
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Eurodesk Lietuva

2019 m. kovo 25–31 d. visoje Europoje vyks kasmetinė akcija „Skaitmeninė savaitė“, skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą. 2019 m. kovo 25 ir 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikiančios dirbtuvės „PATS SAU“ kviečia į susitikimus, kuriuose mokytojai ir neformalūs edukatoriai galės susipažinti su bibliotekų techninėmis galimybėmis, kurios pagausintų ir paįvairintų mokymo metodus.

„Skaitmeninė savaitė“ nacionalinėje bibliotekoje

Per atvirų durų renginius bus galima pamatyti ir išbandyti kompiuterinę techninę įrangą, kurią sudaro inžinerinis, kūrybinis ir programavimo paketai. Juose rasi šiuolaikinių įrenginių: 3D spausdintuvą, konstruktorių elektronikos ir mechanikos pradmenims įgyti, virtualiosios realybės akinius, negatyvų ir nuotraukų skaitmeninimo skenerį, rašalinį nuotraukų spausdintuvą, kompiuterį su 360 laipsnių kamera, programinę įrangą filmuotai medžiagai ir nuotraukoms apdoroti ir kt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!