Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/65932/s-skvernelis-i-ministru-kreipimasi-reagavo-teigiamai/spausdinti/

S. Skvernelis į ministrų kreipimąsi reagavo teigiamai

Publikuota: 2018-11-16 16:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lapkričio 15 d. prasidėjo Lietuvos studentų sąjungos iniciatyva, skirta paminėti Tarptautinę studentų dieną, „Studente, tapk ministru!“, kurios metu studentai vienai dienai pakeitė visų Lietuvos Respublikos ministerijų vadovus.

Dirbdami ministrų vietose, studentai suformavo kreipimąsi į LR Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, kuris buvo aptartas šiandien (lapkričio 16 d.) vykusiame LR Vyriausybės posėdyje.

S. Skvernelis į ministrų kreipimąsi reagavo teigiamai

Pagrindiniai svarstyti klausimai: aukštojo mokslo prienamumo problematika ir reikalingi pokyčiai, socialinės stipendijos susiejimas su minimaliuoju darbo užmokesčiu ir socialinės paramos skyrimo tvarkos kriterijai, Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo prioritetų sąrašas bei vienas rezervinis klausimas – lietuvio kortos kategorijos sukūrimas.

Pasiūlymai dėl socialinių stipendijų jau yra pateikti Seimui, tačiau studentų atstovams vis dar sudarytos galimybės teikti siūlymus. Kalbėta, kad reikia valstybės lygmeniu inicijuoti diskusijas dėl lietuvio kortos kategorijos sukūrimo. Lietuvio korta neturėtų būti lygiavertė Lietuvos Respublikos pasui savo paskirtimi, tačiau turėtų užtikrinti galimybę palengvinta tvarka naudotis socialinėmis, sveikatos apsaugos, kultūrinėmis ar susisiekimo paslaugomis tiems Lietuvos Respublikos piliečiams, kurie šiuo metu dėl tam tikrų aplinkybių, tokių kaip studijos, ekonominė migracija, negyvena Lietuvoje.

„Ši iniciatyva yra ne tik puiki priemonė pažvelgti į studento gerovės kūrimą bei puoselėjimą iš kiekvienos ministerijos perspektyvos, tačiau ir šansas kiekvienai ministerijai išgirsti studentų – būsimų specialistų siūlymus, padėsiančius efektyvinti ministerijų veiklą ir geriau atliepti visuomenės poreikius“, – teigė iniciatyvos organizatorė Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentė Viktorija Žilinskaitė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!