Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/65662/ek-pradeda-taikyti-nauja-priemone-skaitmeniniam-mokymui-ir-mokymuisi-mokyklose-remti/spausdinti/

EK pradeda taikyti naują priemonę skaitmeniniam mokymui ir mokymuisi mokyklose remti

Publikuota: 2018-10-25 17:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien Europos Komisija paskelbė apie naują priemonę, kuria siekiama padėti visoms mokykloms ES, taip pat Rusijoje, Gruzijoje ir Serbijoje įvertinti, kaip jos naudojasi skaitmeninėmis technologijomis mokymo ir mokymosi procese.

Europos Sąjungoje 76,7 mln. moksleivių ir mokytojų 250 000 mokyklų bus pasiūlyta savanoriškai naudotis SELFIE (efektyvaus mokymosi švietimo technologijomis skatinant inovacijas savianalize, angl. Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies). Priemonė bus pradėta naudoti 24 ES kalbomis, o vėliau prisidės ir daugiau kalbų. Visos susidomėjusios mokyklos (aukštesniosios pradinės, vidurinės ir profesinio rengimo mokyklos) gali prisijungti prie SELFIE platformos ir atlikti savo mokyklos savianalizę. Komisijos tikslas – iki 2019 m. pritraukti 1 mln. moksleivių, mokytojų ir mokyklų vadovų.

SELFIE yra viena iš 11 Skaitmeninio švietimo veiksmų plano, kurį šių metų sausio mėn. pristatė Europos Komisija, iniciatyvų. Šiuo veiksmų planu siekiama gerinti skaitmeninius įgūdžius Europoje ir remti novatorišką skaitmeninių technologijų naudojimą mokymo ir mokymosi procese.

Kaip SELFIE veikia?

Mokyklai nusprendus naudotis SELFIE, moksleiviai, mokyklų vadovai ir mokytojai apsvarsto sugrupuotus trumpus teiginius, kad įvertintų, ar mokymo ir mokymosi procese naudojamos technologijos. Ši priemonė yra modulinė, tad mokyklos gali pasirinkti iš pasirinktinų teiginių grupės ir pridėti iki aštuonių pritaikytų klausimų, atitinkančių jų atitinkamus poreikius ir prioritetus. Apsvarstyti teiginius užtrunka apie 20–30 minučių. Po to mokykla gauna pritaikytą ataskaitą, kurioje pateikiami rezultatai. Tada SELFIE mokyklos ataskaita gali būti naudojama vedant dialogą su mokyklos bendruomene, siekiant nustatyti, kaip pagerinti skaitmeninių technologijų naudojimą siekiant geresnio mokymosi. Tai galėtų būti, pavyzdžiui, specialus mokytojų mokymas ar pagalba moksleiviams tokiais klausimais kaip sauga internete. Visi SELFIE teikiami atsakymai yra anonimiški ir nerenkami jokie asmens duomenys. Duomenys nebus naudojami mokyklų ar švietimo sistemų vertinimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!