Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/65113/pirmakursiai-studentai-viesojo-transporto-lengvata-rugseji-gali-naudotis-ir-be-lsp/spausdinti/

Pirmakursiai studentai viešojo transporto lengvata rugsėjį gali naudotis ir be LSP

Publikuota: 2018-09-14 13:15
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiuo metu Lietuvos studentų pažymėjimus gamina vienintelė studentų interesams nacionaliniu lygmeniu atstovaujanti organizacija Lietuvos studentų sąjunga (LSS). Rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais Lietuvos studento pažymėjimų (LSP) gamyba vyksta itin intensyviai ir nors šiemet nuo sutarčių su aukštosiomis mokyklomis pasirašymo iki dabar LSP atsiėmė beveik 10 tūkst. studentų, likusieji to padaryti nespėjo ir negali pasinaudoti vienu didžiausių privalumų – transporto lengvata.

Lietuvos studentų sąjunga informuoja, kad rugpjūtį LSS kreipėsi į LR Susisiekimo ministeriją su prašymu visą rugsėjo mėnesį studentams, pateikusiems jų statusą įrodančią pažymą, leisti naudotis transporto lengvatomis ir neturint LSP.

Ministerija pritarė Sąjungos prašymui, todėl pažymas savo aukštojoje mokykloje užsisakę studentai didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje – viešojo transporto lengvata gali naudotis visą rugsėjį.

LSS iniciatyvą taip pat palaiko „Lietuvos geležinkeliai“, todėl pažyma galioja ir keliaujant traukiniais!

LSS prezidentas Eigirdas Sarkanas primena, kad laiko tarpas nuo LSP užsakymo iki išdavimo yra 5 - 14 d., priklausomai nuo to, kuriame mieste studentas norima atsiimti LSP, nuo išdavimo padalinio užimtumo, o patogų laiką atsiimti pažymėjimą elektroninėje sistemoje renkasi pats studentas.

Studentams, norintiems greičiau gauti pažymėjimą, E. Sarkanas pataria atsižvelgti į banko padalinio užimtumą ir elektroninėje sistemoje rinktis atsiėmimo vietą, kurioje yra mažiausiai studentų, užsiregistravusių pasiimti pažymėjimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!