Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/65080/startuoja-ugdymo-platformos-ateities-inzinerija-2-asis-sezonas/spausdinti/

Startuoja ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ 2-asis sezonas

Publikuota: 2018-09-12 19:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kviečiame mokytojus ir kitus švietimo specialistus į Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ 2-ojo sezono atidarymo renginį, kuris vyks 2018 m. rugsėjo 14 d. 10 val. VGTU centriniuose rūmuose, Vilniuje, Saulėtekio al. 11.

Inovacijų kūrimas ir diegimas yra esminis Lietuvos socialinės, ekonominės ir gamtosauginės pažangos pagrindas. Gyvename globaliame pasaulyje, todėl turime išugdyti ir nuolat palaikyti „kritinę masę“ inovatorių, gebančių naujausiomis technologijomis Lietuvoje kurti didelę vertę: ir globaliam vartotojui, ir savo įmonei, šaliai ir, suprantama, sau patiems. Norint spartinti šį procesą, specialistų, kompetentingų kūrybingumo, technologijų įvaldymo, vadybos ir verslumo srityse, rengimas turi tapti švietimo sistemos prioritetu. Būsimųjų inovatorių paieška bei kryptingas ugdymas turi aprėpti visus šalies mokinius ir prasidėti nuo ankstesnio amžiaus – būtent tokie ugdymo principai, realizuoti sportininkų ir menininkų ugdymo sistemose, leidžia Lietuvoje išaugti pasaulinio lygio sporto ar meno profesionalams.

Inžinerija inovacijų kūrimo procese užima ypatingą vietą, nes ji, integruodama ir pritaikydama gamtos ir tiksliųjų mokslų, informatikos, dizaino ir panašių sričių žinias, kuria ir palaiko darbo priemones bei technologijas kitiems ekonominės veiklos sektoriams.

Nerealu kiekvienoje mokykloje turėti universalų inovacijų ekspertą ir šiuolaikines skaitmenizuotų technologijų dirbtuves, todėl išeitis – neakivaizdinis ugdymas, papildantis kitas ugdymo formas. VGTU nuotolinio ugdymo „Ateities inžinerijos“ platforma (AI platforma) nuo 2017 m. nemokamai siūlo šiuolaikinių inovacijų ugdymo turinį, įrankius, kai kurias technologines paslaugas ir nuotolines konsultacijas, kurios leidžia mokiniams ir mokytojams gilinti savo žinias inžinerijos, technologijų, gamtos mokslų, informatikos, dizaino ir verslumo srityse, jas integruoti ir taikyti realių problemų sprendimui. Mokiniai gali atlikti projektinius darbus – ištirti savo namą ar aplinką, sukurti išmanųjį įtaisą, gaminį ar programėlę, išmokti investuoti bei vystyti verslą, po to konkursuose pristatyti darbų rezultatus ir rasti kelius jų įgyvendinimui. 1-ojo AI platformos sezono dalyviai atliko 60 projektinių darbų 9-iose tematikose. 2018–2019 m. m. platformos portfelyje turime dvigubai daugiau ugdymo tematikų, kurios ir bus pristatytos renginio metu:

  1. „Android“ įrenginių programavimas.
  2. Atliekos ir darni aplinka.
  3. Audiovizualinių medijų taikymas kuriant ir diegiant inovacijas.
  4. Bepiločių orlaivių technologijos.
  5. Biomedicinos inžinerija.
  6. Bitkoinai: virtualiųjų valiutų technologijos.
  7. Darni gyvenamoji aplinka.
  8. Darnus pastatas.
  9. Dizaino technologijos ir inovacijos.
  10. Investavimo sprendimai „Luminor Trade“ aplinkoje.
  11. Išmanusis šiltnamis.
  12. Liejimo technologijos detalių gamyboje.
  13. Naujo pramonės gaminio kūrimas.
  14. Roboto prototipo kūrimas.
  15. Šiuolaikinės statybinės medžiagos ir saugos sistemos.
  16. Šiuolaikinis automobilis.
  17. Verslo plano rengimas „Canvas“ metodu.
  18. Žalioji energetika

Daugiau informacijos apie AI platformos veiklą, renginio programą ir registracijos formą rasite AI svetainėje. Jei turite klausimų ar pasiūlymų parašykite mums el. paštu ateitin@vgtu.lt ar paskambinkite AI platformos koordinatoriui dr. Henrikui Mykolaičiui tel. (8 618) 80420.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!