Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/63345/asociacijos-infobalt-komentaras-del-sprendimo-didinti-priemima-i-it-tai-gera-zinia-sektoriui/spausdinti/

Asociacijos INFOBALT komentaras dėl sprendimo didinti priėmimą į IT: tai – gera žinia sektoriui

Publikuota: 2018-04-20 19:13
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Augant Lietuvos IRT sektoriaus apetitui samdyti vis daugiau šios srities specialistų, Švietimo ir mokslo ministerija skelbia apie didinamą į šios srities studijas tiek aukštosiose, tiek ir profesinėse mokyklose priimamų jaunuolių skaičių. Priėmimas į inžinerijos, technologijos, informatikos bei fizinius mokslus kolegijose didinamas bene 50 proc., o priėmimas į IT ir ryšio technologijų profesijas profesinėse mokyklose – 43 procentais.

„Pastaraisiais metais nuosekliai augant Lietuvos IRT sektoriui auga ir reikalingų specialistų poreikis. Tyrimų duomenimis, net 78 proc. Lietuvoje veikiančių IRT sektoriaus įmonių planuoja, jog per artimiausius trejus metus IRT specialistų poreikis jose ir toliau didės. Pavyzdžiui, per ateinančius trejus papildomai reikės apie 13,3 tūkst. įvairių IRT specialistų. Todėl sprendimas atsižvelgti į šį poreikį ir didinti priėmimą į šio pobūdžio specialybes tiek aukštosiose, tiek ir profesinėse mokyklose yra iš tiesų gera žinia sektoriui“, – sako asociacijos INFOBALT direktorius Paulius Vertelka.

Kartu jis atkreipia dėmesį, kad siekiant dar geriau suderinti IRT specialistų pasiūlą ir paklausą, reikėtų ieškoti sprendimų tiek trumpuoju, tiek ir ilguoju laikotarpiu. Tarp jų – veiksminga perkvalifikavimo sistema, galimybių moterims siekti karjeros IRT sektoriuje sudarymas, specialistų iš užsienio pritraukimas.

Kitas svarbus aspektas, jau reikalaujantis sprendimų, mokytojų ir dėstytojų, galinčių ruošti jaunuosius specialistus, trūkumas. Todėl asociacija INFOBALT, norėdama prisidėti prie pozityvių pokyčių ir pasitelkusi ES lėšas, jau pradėjo rengti profesinių mokyklų IT mokytojus per projektą „M2MPro“. Taip pat – kreipėsi į Finansų ministeriją, prašydama skirti trumpalaikę ES finansavimo priemonę aukštųjų mokyklų dėstytojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!