Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/63266/ktu-studiju-programoms-investor-s-spotlight-kokybes-zenklai/spausdinti/

KTU studijų programoms – „Investor‘s Spotlight“ kokybės ženklai

Publikuota: 2018-04-16 08:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Net trims Kauno technologijos universiteto (KTU) bakalauro studijų programoms – Mechanikos inžinerija, Informacinės sistemos ir Programų sistemos – suteikti specialūs „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai, parodantys, kad šios programos atitinka verslo lūkesčius ir itin aukštas ruošiamų specialistų perspektyvas darbo rinkoje. Tokį įvertinimą skyrė asociacija „Investors‘ Forum“ ir tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“, ištyrusi rinkos tendencijas ir verslo poreikius.

„Skirdami šį įvertinimą, norime paskatinti universiteto vadovybę bei studijų programų vadovus toliau tobulėti ir gausinti aukštos kvalifikacijos inžinierių ir programuotojų gretas. Iš esmės, šis įvertinimas yra kitokia išraišką to, ką dažnai girdime iš investuotojų, kurie įvardija KTU studentų rengimo lygį kaip vieną iš priežasčių plėsti savo verslą Kauno mieste ar regione“, – teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

KTU studijų programoms – „Investor‘s Spotlight“ kokybės ženklai

Pasak KTU Programų sistemų studijų programos vadovo Ramūno Kubiliūno „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklas reikšmingas įrodymas, kad studijų programa ir ją baigę specialistai tenkina rinkos, verslo įmonių ir ne pelno siekiančių organizacijų lūkesčius.

„Tai svarbu todėl, kad pagal vykdomą aukštojo mokslo pertvarką atrenkamos ir paliekamos tik tokios studijų programos, kurios yra ne tik rentabilios, bet ir atitinka rinkos poreikius“, – sako jis. „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklu taip pat įvertintos Informacinių sistemų studijų programos vadovas Tomas Skersys teigia, kad šis pripažinimas turi ne tik didelę praktinę svarbą, tačiau ir, atsižvelgiant į dabartines Lietuvos aukštojo mokslo realijas, įgyja didelę simbolinę reikšmę. „Šis įvertinimas yra ta sėkmės istorija, kurioje pasakojama apie išties sėkmingą aukštojo mokslo ir verslo bendradarbiavimą studijų srityje. Kaip šios studijų programos vadovas, vertinu tai, kaip itin gerą ir užtarnautą pasiekimą“, – sako jis.

Mechanikos inžinerijos studijų programos vadovas Kęstutis Pilkauskas įsitikinęs, kad šis kokybės ženklas ir patvirtina, jog studijų programų komiteto nariai bei studijų programos dėstytojai eina teisinga linkme, ir motyvuoja studentus siekti aukštų akademinių rezultatų, įgyti gerų profesinių bei asmeninių įgūdžių. „Mūsų studijų programa naudinga tuo, kad studentai dar studijų metais įsitraukia į aktyvų bendradarbiavimą su verslo įmonėmis. Be to, turi geras sąlygas tiek dalyvauti tarptautiniuose akademiniuose mainuose, tiek rinktis individualizuotą studijų kelią“, – sako K. Pilkauskas. Naudą bendradarbiaujant su verslu patvirtina ir R. Kubiliūnas, teigdamas, kad jo vadovaujamos studijų programos studentai išmoksta ne tik programuoti šiuolaikinėmis programavimo kalbomis, naudoti šiuolaikinius technologinius „karkasus“, bet ir įgyja supratimą, kaip kuriami programų produktai įmonėse, išmėgina realias praktines veiklas.

„Tai pasiekti padeda įvairių įmonių atstovai, dalyvaujantys studijų procese. Baigdami studijas, net 90 proc. studentų jau turi darbą“, – tvirtina R. Kubiliūnas.

Studijų programų vadovai įsitikinę, kad šiuolaikinėms studijų programoms ypatingai svarbu nuolat tobulinti studijų procesą, vystyti studijų programas taip, kad jas baigę specialistai būtų konkurencingi šiuolaikinėje globalioje ir nuolat kintančioje verslo aplinkoje. Praėjusiais metais „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklas buvo suteiktas kitoms KTU studijų programos – Apskaitai, Ekonomikai ir Gamybos inžinerijai.

Šis kokybės ženklas programoms skiriamas įvertinus rinkos tendencijas ir verslo poreikius, programų kokybę ir jos pokytį įgyvendinant individualias investuotojų rekomendacijas kiekvienos programos turiniui bei ugdymo procesui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!