Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/63124/europos-universitetai-ragina-dvigubinti-investicijas-i-moksla-inovacijas-ir-svietima/spausdinti/

Europos universitetai ragina dvigubinti investicijas į mokslą, inovacijas ir švietimą

Publikuota: 2018-04-03 11:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Trylika Europos universitetus vienijančių asociacijų ragina naujoje Europos Sąjungos finansinėje perspektyvoje numatyti dvigubai daugiau lėšų moksliniams tyrimams, inovacijoms ir švietimui.

Trečiadienį paskelbtame bendrame kreipimesi į Europos Komisiją, Europos Parlamentą ir Europos Vadovų Tarybą pažymima, kad iki 160 mlrd. eurų padidintos investicijos į mokslą, inovacijas ir švietimą ne tik prisidėtų prie Europos konkurencingumo, tvaraus augimo skatinimo, bet ir iki 2040 m. leistų sukurti 650 tūkst. naujų darbo vietų, 0,46 proc. padidinti Europos Sąjungos šalių BVP.

Dokumente taip pat pažymima, kad papildomų finansinių resursų būtina ieškoti ne tik europiniu, bet ir nacionaliniu lygiu, o šalys narės turi laikytis įsipareigojimo šiai sričiai skirti ne mažiau kaip 3 proc. BVP.

Tarp dokumentą inicijavusių organizacijų – CESAER (Europos pažangių inžinerinių studijų ir mokslinių tyrimų mokyklų konferencija), ECIU (Europos inovatyvių universitetų konsorciumas), SEFI (Europos inžinerinių studijų draugija) ir EUA (Europos universitetų asociacija), kurioms priklauso ir Kauno technologijos universitetas (KTU), taip pat parėmęs šį kreipimąsi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!