Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/62982/virtuali-erasmus-jau-realybe/spausdinti/

Virtuali „Erasmus+“ – jau realybė

Publikuota: 2018-03-21 09:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Eurodesk Lietuva

Pradėjo veikti Europos Komisijos svetainė „Erasmus+ Virtual Exchange“, skirta ateinančius dvejus metus skatinti tarpkultūrinį dialogą ir patobulinti bent 25 000 jaunuolių įgūdžius naudojantis skaitmeninėmis mokymosi priemonėmis. Iniciatyva skirta programoje „Erasmus+“ dalyvaujančioms 33-ims Europos šalims ir šioms pietinėms Viduržemio jūros regiono šalims: Alžyrui, Egiptui, Izraeliui, Jordanijai, Libanui, Libijai, Marokui, Palestinai, Sirijai ir Tunisui.

„Erasmus+“ virtuali svetainė papildys tradicinę fizinio mobilumo programą. Ateityje prie šios programos galėtų prisijungti ir kiti pasaulio regionai. „Erasmus+ Virtual Exchange“ svetainė leis studentams daugiau bendrauti tarpusavyje, pritrauks jaunimo iš įvairių socialinių sluoksnių ir skatins geriau pažinti kitas kultūras. Šioje svetainėje daugiau ES jaunimo galės susipažinti su savo bendraamžiais iš kitų šalių. Atsiras daugiau galimybių užmegzti kontaktus, tobulinti kritinį mąstymą, medijų raštingumą, užsienio kalbų žinias, komandinio darbo ir kitus įgūdžius.

„Erasmus+ Virtual Exchange“ svetainėje jaunimas, su jaunimu dirbantys asmenys, studentai ir akademinio pasaulio atstovai iš Europos šalių ir ES pietinių kaimyninių šalių galės dalyvauti moderuojamose diskusijose, tarptautinių projektų grupėse, atviruose nuotolinio mokymo kursuose ir tarpininkavimo kursuose. Pavyzdžiui, jaunimas iš skirtingų šalių galės kartą per savaitę, dalyvaujant moderatoriui, šioje svetainėje aptarti tokias temas, kaip antai ekonominis vystymasis arba klimato kaita.

Bandomuoju etapu, kuriam iki 2018 m. gruodžio mėn. skirta 2 mln. eurų, „Erasmus+ Virtual Exchange“ pritrauks bent 8 000 jaunuolių. Jeigu svetainė bus sėkminga, planuojama iki 2019 m. pabaigos ją atnaujinti siekiant pritraukti dar 17 000 asmenų. Ateityje „Erasmus+ Virtual Exchange“ galėtų būti vykdoma nuolat ir joje galėtų dalyvauti dar daugiau jaunimo iš kitų regionų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!