Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/62871/barclays-rengiami-nemokami-kursai-vel-kviecia-zmones-su-negalia/spausdinti/

„Barclays“ rengiami nemokami kursai vėl kviečia žmones su negalia

Publikuota: 2018-03-09 11:01
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiemet „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje jau antrą kartą kviečia žmones su negalia prisijungti prie „UNIX akademijos“ – nemokamų „Linux“ administravimo kursų. Praėjusių metų patirtis parodė, kad akademija atveria žmonėms su negalia daugiau galimybių darbo rinkoje ir paskatina gilinti žinias IT srityje.

„Pakviesti žmones su negalia į „UNIX akademiją“ planavome jau seniai. Pernai sėkmingai pasitelkėme dvi didesnio įtraukimo priemones: transliacijas internetu ir bendradarbiavimą su „Socialiniu taksi“. Džiaugiamės, kad mūsų kvietimas žmonėms su negalia neliko nepastebėtas: verslo, valdžios ir žmonių su negalia organizacijų atstovams pasirašant memorandumą „Dėl galimybių žmonėms su negalia konkuruoti darbo rinkoje“, „UNIX akademija“ paminėta kaip gerasis pavyzdys. Tikimės, kad šiemet akademija sulauks dar daugiau dėmesio iš šios visuomenės grupės ir įkvėps daugiau įmonių sudaryti geresnes sąlygas žmonėms su negalia“, – sako „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomasis direktorius Mariano Andrade Gonzalez.

Iš viso pernai „UNIX akademija“ susidomėjo 20 žmonių su negalia. Jų dalyvavimą paskaitose lengvino ir tiesioginės mokymų transliacijos internetu, kurių metu dalyviai, negalintys fiziškai atvykti į mokymų vietą, galėjo užduoti lektoriams klausimus realiu laiku.

„Norėjau įgyti daugiau žinių apie sistemų, serverių administravimą. Maloniai nustebino, kad „Barclays“ bendradarbiauja su „Socialiniu taksi“, tad žmonės su negalia gali atvykti į kursus nemokamai“, – savo patirtimi dalijasi praėjusių metų „UNIX akademijos“ absolventas Aurimas Černiauskas, turintis judėjimo negalią.

Kitas „UNIX akademijos“ absolventas Lukas Narbutas, turintis klausos negalią, pasakoja, kad prisijungti prie akademijos paskatino noras tobulinti žinias IT srityje. „UNIX akademijos“ kursuose jaučiausi gerai, nors esu negirdintis. Įdomios paskaitos, gera atmosfera, šiuolaikinis požiūris padėjo gauti naujų žinių, nors teko nugalėti ir keletą iššūkių: dalyvauti kursuose su gestų kalbos vertėja, suprasti anglų kalbą, integruotis į grupę“, – pasakoja L. Narbutas.

Abu „UNIX akademijos“ absolventai dabar sieja savo profesinę ateitį su IT. „Šiuo metu ieškau nuolatinio darbo šioje srityje ir laukiu darbo pasiūlymų. Taip pat lankau IT kursus Kaune ir netrukus pradėsiu praktiką vienoje IT įmonėje“, – pasakoja L. Narbutas. A. Černiauskas sako, kad lanko internetinių puslapių administratoriaus kursus ir savarankiškai domisi „Linux“ administravimu, „Java“ ir „Android“ programėlių kūrimu.

„UNIX akademijos“ mokymai organizuojami dukart per metus ir šiemet pakvies naujus dalyvius jau šeštą kartą. Mokymai trunka 10 savaičių ir susideda iš vienos paskaitos per savaitę „Rise Vilnius“ bendradarbystės erdvėje bei individualių užduočių atlikimo namuose. Dalyviai, sėkmingai baigę mokymus, gali dirbti kaip sistemų administratoriai.

Šiemet „UNIX akademija“ prasidės kovo 19 d. Norintieji prisijungti prie mokymų turi turėti IT pagrindus, nešiojamąjį kompiuterį ir mokėti anglų kalbą. Būsimi dalyviai kviečiami siųsti savo CV ir prisistatymą el. paštu unixacademy@barclays.com iki kovo 17 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!