Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/62842/skelbiamas-konkursas-del-stazuociu-nasa-moksliniu-tyrimu-centre/spausdinti/

Skelbiamas konkursas dėl stažuočių NASA mokslinių tyrimų centre

Publikuota: 2018-03-07 15:00
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) jau ketvirtą kartą skelbia konkursą studentams dėl stažuočių NASA „Ames“ mokslinių tyrimų centre, kurios numatomos 2018 metų rudenį.

„Šis konkursas – tai unikali galimybė talentingiems studentams išbandyti save ir praplėsti akiratį. Geriausieji bus pakviesti stažuotis NASA. Studentai, atlikę tokią praktiką, turės puikias karjeros galimybes ir galės tapti pasaulinių technologijų bei inovacijų kūrėjais. Jaunimui – tai bilietas į ateitį“, – sako Kęstutis Šetkus, MITA direktorius.

MITA kviečia dalyvauti konkurse studentus, kurie domisi kosminių technologijų naujovėmis, nebijo kurti, eksperimentuoti, bendrauti ir dalintis žiniomis. Siekiama paskatinti pačius geriausius ir suteikti jiems galimybę parodyti išskirtinius gebėjimus. Studentai galės prisidėti prie tarptautinių komandų, dirbančių su reikšmingais mokslo projektais, siūlyti naujas idėjas, padedančias spręsti kosmoso pramonės problemas.

Numatoma rudens stažuotės trukmė – 16 savaičių (2018 m. rugpjūčio 27 d. – gruodžio 14 d.). Jos metu atrinkti stažuotojai iš įvairių pasaulio šalių dirbs prie konkrečių tyrimų projektų ir turės galimybę prisidėti prie pačių pažangiausių mokslinių tyrimų vykdymo ir kosminių technologijų kūrimo.

Dalyvauti konkurse turi teisę Lietuvos Respublikos piliečiai, studijuojantys mokslo ir studijų institucijose bakalauro arba magistro laipsnį suteikiančiose gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos studijų programose (angl. STEM). Dalyviai turi būti ne paskutinio kurso studentai. Iš NASA pasiūlyto sąrašo konkurso dalyviai turi pasirinkti bei argumentuotai nurodyti prie kokių pasiūlytų projektų norėtų dirbti, kokią turi patirtį šioje srityje.

Siekiantiems dalyvauti konkurse yra keliamas reikalavimas puikiai mokėti anglų kalbą, turėti ne žemesnį nei 8 iš 10 balų studijų rezultatų vidurkį už visus praėjusius semestrus.

MITA konkursą laimėjusiam studentui skirs stipendiją, bus padengiamos kelionės į NASA ir grįžimo į Lietuvą išlaidos, taip pat apgyvendinimo, maitinimo, sveikatos draudimo ir vietinio viešojo transporto JAV išlaidos. Atrinkti stažuotojai patys turės pasirūpinti tinkamos JAV vizos gavimo klausimais.

Paraiškas konkursui galima teikti iki 2018 m. kovo 28 d. 16:30 val. Daugiau informacijos apie konkursą galite rasti MITA svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!