Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/62548/parodos-studijos-2018-lankytojai-tiesiogiai-kalbesis-su-uzsienyje-studijuojanciais-ir-savanoriaujanciais-lietuviais/spausdinti/

Parodos „Studijos 2018“ lankytojai tiesiogiai kalbėsis su užsienyje studijuojančiais ir savanoriaujančiais lietuviais

Publikuota: 2018-02-08 17:19
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Į šių metų parodą „Studijos 2018“ įsitrauks lietuvių jaunimas iš viso pasaulio – JAV, Urugvajaus, Portugalijos, Prancūzijos, kitų šalių. Švietimo mainų paramos fondas ir Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra parodos lankytojus kviečia į tiesioginius pokalbius su šiuo metu užsienyje studijuojančiais, savanoriaujančiais, praktiką atliekančiais lietuviais.

„Siunčiu parodos lankytojams vasariškus linkėjimus iš Brazilijos. Pasikalbėkime“, – kviečia saulėtame San Paule šiuo metu esanti ir lituanistėje mokykloje „Vilnis“ praktiką atliekanti Vilniaus universiteto studentė Miglė Stasiulionytė. Parodos lankytojai galės užduoti klausimus apie tarptautinę patirtį, apie tai, kodėl svarbu atrasti save multikultūrinėje visuomenėje, apie lietuvių kalbos sklaidą pasaulyje. Bendravimas tarp parodos lankytojo ir užsienyje esančio lietuvio vyks akis į akį, tad pokalbiai turėtų būti jaukūs, šilti.

Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra žada daug įdomių pokalbių su lietuvių savanoriais užsienyje, kurie papasakos savo istorijas, pasidalins savo motyvais, paskatinusiais savanoriauti užsienyje. Ši organizacija administruoja „Erasmus+“ jaunimo sritį Lietuvoje, teikia konsultacijas ir finansavimą jaunimo mainų, tarptautinės savanorystės, jaunimo darbuotojų mobilumo projektams.

Švietimo mainų paramos fondas kviečia kalbėti ir apie tarptautinę studijų patirtį, ir apie tarptautinę praktiką – teletiltu bus susiekiama lietuviais esančiais skirtinguose žemynuose. Didžioji dalis jų – Lietuvos edukologijos universiteto studentai. Tai žmonės, kurie pasirinko pedagogo kelią. Šiandien jie semiasi tarptautinės patirties. Rytoj – jie pakeis visuomenės požiūrį į pedagogo profesiją.

Požiūrį į pedagogo profesiją siekia pakeisti ir programos „eTwinning“ ambasadoriai. Šie „sumanūs“ mokytojai iš įvairių Lietuvos miestų, besinaudojantys šiuolaikinėmis technologijomis, parodos lankytojams pademonstruos, kaip vyksta šiuolaikiška, pažangi pamoka, kokios inovacijos naudojamos pamokose šiandien.

Pasikalbėti apie ateitį galite užsukę į Švietimo mainų paramos fondo ir Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros stendą parodoje „Studijos 2018“, parodų ir kongresų centre LITEXPO, trečiojoje salėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!