Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/6251/premjeras-sudare-darbo-grupe-pasiulymams-del-aukstojo-mokslo-reformos-rengti/spausdinti/

Premjeras sudarė darbo grupę pasiūlymams dėl aukštojo mokslo reformos rengti

Publikuota: 2006-12-08 10:44
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos Respublikos Vyriausybė

Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas vakar pasirašė potvarkį dėl darbo grupės, kuri turi pateikti pasiūlymus aukštojo mokslo reformos ir politinių partijų susitarimo dėl šios reformos projektams. Darbo grupėje - Švietimo ir mokslo ministerijos, Seimo atstovai, tačiau didžioji dalis iš akademinės visuomenė. Jos vadovu paskirtas Vytauto Didžiojo universiteto Išeivijos studijų centro vadovas Egidijus Aleksandravičius.

Vakar darbo grupė jau surengė savo pirmąjį posėdį, kuriame dalyvavo ir Ministras Pirmininkas. Pasak Premjero, aukštojo mokslo reformai Vyriausybė skiria labai didelį dėmesį, todėl svarbu surasti tinkamiausią jos vykdymo modelį. Premjeras pabrėžė, kad būtina dėl tokio modelio susitarti ir specialistams, ir politikams, ir akademinei visuomenei. Tai, kad aukštajam mokslui skiriamas didelis dėmesys įrodo ir tai, sakė G. Kirkilas, jog vienas iš būsimo tolesnio susitarimo dėl konservatorių paramos mažumos Vyriausybei punktų bus skirtas būtent šiam klausimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!