Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/61943/studentai-pasipiktine-jei-valdzia-neremia-musu-mes-ja-paremsim/spausdinti/

Studentai pasipiktinę: „Jei valdžia neremia mūsų, mes ją paremsim“

Publikuota: 2017-12-14 12:54
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Gruodžio 13 d. rytą studentai pradėjo rašydami laiškui Lietuvos Respublikos Seimui bei Vyriausybei. Taip visos Lietuvos studentai stengiasi atkreipti valdžios dėmesį į mažas stipendijas, kurias kasmet žadama pakelti, tačiau atėjus laikui skirstyti biudžetą, tam lėšos nėra skiriamos.

Lietuvos studentų sąjungos (LSS) inicijuota akcija #SumesimCentus yra priminimas, kad akademinė bendruomenė nenori ir neketina būti paskutinis šios valdžios prioritetas. LR Vyriausybę bei Seimą jau šiandien turi pasiekti keli šimtai studentų laiškų, kuriuose rašoma: „Nepaisant to, kad studentai valstybei nėra prioritetas, studentams priešingai – valstybė yra prioritetas, todėl siunčiam Jums paskutinius savo centus iš varganų savo stipendijų.

Tikimės, kad ateis laikas, kai mes tapsime Jums prioritetu. Jei tam laikas jau yra atėjęs, prašome, kad bent jau ateinančiais metais į mūsų prašymus būtų atsižvelgta ir skatinamosioms stipendijoms iš vidinių ministerijos asignavimų būtų skirti 5 milijonai eurų.“ Į vokus studentai taip pat sudėjo 1, 2 bei 5 centų monetas.

LSS kviečia visus studentus prisijungti prie šios akcijos ir „paremti“ LR Seimą bei Vyriausybę siunčiant jiems laiškus su nurodytu tekstu ir monetomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!