Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/61837/telia-mokykloms-siulo-savo-savanorius/spausdinti/

„Telia“ mokykloms siūlo savo savanorius

Publikuota: 2017-12-05 19:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kokius teisingus privatumo nustatymus pasirinkti, kaip apsaugoti savo kompiuterį ar telefoną nuo virusų, kur kreiptis susidūrus su patyčiomis? Tai – tik dalis klausimų, ką atvykę į mokyklą su vaikais aptaria „Telia“ ekspertai, savanoriaujantys programoje „Augu internete“. Apsilankius svetainėje auguinternete.lt juos galima pasikviesti į bet kurią Lietuvos mokyklą pravesti interaktyvios pamokos apie saugų elgesį internete.

„Per pusantrų iniciatyvos metų „Augu internete“ savanoriai susitiko su beveik 70 tūkstančių vaikų. Interaktyvių pamokų metu mūsų kolegos, pasitelkę realius pavyzdžius, su vaikais kalbasi apie tai, kaip protingai ir saugiai naudotis internetu, apsaugoti privačius duomenis, apsiginti nuo patyčių. Kaip technologijų lyderiai siekiame, kad technologijos būtų prieinamos visiems, jos padėtų kurti modernią, pažangią Lietuvą, kur auga drąsi ir saugi naujoji karta“, – sako „Telia“ žmogiškųjų išteklių vadovas Ramūnas Bagdonas.

Tai – ne vienintelė savanoriška iniciatyva, prie kurios prisijungia „Telia“ darbuotojai. Per 2017 metus prie savanoriškų iniciatyvų prisijungė beveik kas penktas bendrovės darbuotojas. Dauguma šių iniciatyvų orientuota į technologinės pažangos skatinimą, inovacijų kūrimą, dalinimasį žiniomis ir patirtimi, kas ir atskiras bendruomenes, ir visą šalį skatina žengti į priekį.

Šiuo metu daugiau nei 20 bendrovės darbuotojų savanorių dirba su jaunais žmonėmis, norinčiais susipažinti su darbu technologijų srityje, bendrovės įsteigtoje „IT akademijoje“. „Telia“ daug metų bendradarbiauja su universitetais padėdama formuoti technologinių specialybių studijų programas. Bendrovės mentoriai jau antrąkart dalyvauja „Women Go Tech“ iniciatyvoje, kurios tikslas – suteikti praktinių technologijų žinių moterims ir paskatinti jas rinktis karjerą technologijų srityje. Daug dėmesio įmonė skiria ir tiems, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius nuosavame versle – 23 mentoriai dirba „Telia HUB“ programoje, skirtoje startuoliams. Programos dalyviams „Telia“ suteikia reikiamą IT infrastruktūrą idėjų plėtojimui ir teikia įvairių sričių konsultacijas.

Be to, „Telia“ darbuotojai daug dirba ugdydami technologinį raštingumą – savanoriai bibliotekose veda paskaitas vyresnio amžiaus žmonėms, moko juos naudotis išmaniaisiais įrenginiais. Taip pat daugiau nei pusantro šimto savanorių didžiuosiuose ir mažesniuose Lietuvos miestuose „Darom“ akcijos metu tvarkė aplinką aplink atviras „WiFi“ zonas.

Ramūno Bagdono teigimu, savanorystės skatinimas svarbus ne tik bendruomenės ar šalies gerovei. Dirbdami ten, kur skatinamos savanoriškos iniciatyvos, kviečiama prisidėti prie šalies gerovės didinimo, žmonės paprastai jaučia daugiau prasmės, kas itin svarbu ir pasitenkinimui jų kasdieniu darbu. Būtent todėl savanorystė skatinama ne tik Lietuvoje, bet ir visos „Telia Company“ mastu.

Visose grupės šalyse veikia programa „Younite“, kuri suteikia galimybę vieną darbo dieną per metus skirti savanorystei.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!