Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/6152/valstybes-vadovas-tikisi-kad-humanitariniu-ir-socialiniu-mokslo-sriciu-atstovai-aktyviau-dalyvaus-mokslo-ir-studiju-reformos-procesuose/spausdinti/

Valstybės vadovas tikisi, kad humanitarinių ir socialinių mokslo sričių atstovai aktyviau dalyvaus mokslo ir studijų reformos procesuose

Publikuota: 2006-12-04 16:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė darbo grupės, rengusios pasiūlymus dėl humanitarinių ir socialinių mokslų politikos, narius. Šalies vadovas išklausė veiklą baigusios darbo grupės pasiūlymus dėl humanitarinių ir socialinių bei studijų misijos, mokslinės veiklos vertinimo ir šių mokslų valdymo kriterijų. Ši darbo grupė buvo sudaryta Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu.

Lietuvos vadovas pažymėjo, kad humanitarinių ir socialinių mokslų plėtra yra labai svarbi planuojant mokslo ir studijų reformą. Nuo šių mokslų priklauso asmenybės ugdymas, visuomenės solidarumas ir vertybės bei valstybės savivoka.

„Humanitariniai ir socialiniai mokslai šiuo metu yra silpnoji mokslo sistemos grandis, nes negali konkuruoti su pelną teikiančiomis ir gamyboje pritaikomomis mokslo sritimis“, - sakė Prezidentas V. Adamkus. Todėl, šalies vadovo įsitikinimu, humanitariniai ir socialiniai mokslai turi būti vertinami kaip valstybės prioritetas.

Prezidentas V.Adamkus tikisi, kad visuomenėje prasidės platesnės diskusijos apie šių mokslų plėtrą, todėl 2006 m. gruodžio 11 d. Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose rengia apskrito stalo diskusiją, į kurią kviečiami politikai, humanitarinių ir socialinių mokslų atstovai, kultūros veikėjai.

Valstybės vadovas taip pat pabrėžė laukiantis, kad mokslo ir studijų pertvarkos procese aktyviau dalyvautų šių mokslo sričių atstovai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!