Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/6131/konferencijoje-apie-lygybes-principais-kuriama-europos-ateiti/spausdinti/

Konferencijoje – apie lygybės principais kuriamą Europos ateitį

Publikuota: 2006-12-02 13:05
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Gruodžio 4 - 5 d. Briuselyje (Belgija) diskusijos apie šių dienų jaunimo savirealizacijos galimybes Europos sąjungoje (ES) Europos jaunimas rinksis į konferenciją „Jaunimas = ateitis: kurkime ateitį lygiai visiems“ („Youth=future: Let's make an equal future for all“).

Konferencijos tikslas - sukurti erdvę jaunų žmonių saviraiškos ir integracijos į visuomeninius (ES) procesus problematikai aptarti. Konferenciją tarptautinės žmonių su negalia dienos proga organizuoja Europos komisija drauge su Europos neįgaliųjų forumu.

Renginyje dalyvaus per šimtas jaunų žmonių iš visos Europos. Atstovauti Lietuvos studentų interesams deleguota Lietuvos studentų sąjungos (LSS) socialinės integracijos koordinatorė Rūta Ruolytė.

„Europos sąjunga – gyva erdvė, o jaunimo santykiai ir tinkama jų plėtra – sėkmingos ateities pagrindas. Siekiant ekonominės, intelektinės ir pilietinės bendrystės tarp europiečių, svarbu teisingai formuoti socialinius ryšius, vadovautis lygybės, laisvės, atvirumo ir tolerancijos principais,“ – teigia LSS socialinės integracijos koordinatorė Rūta Ruolytė.

Darbas konferencijoje vyks trimis sesijomis. Pirmosios sesijos metu, tema „Tu Europos sąjungoje“, susirinkusieji nagrinės žmonių su negalia politikos gaires europiniu lygmeniu. Antrojoje, tema „Tavo mokslas“, bus kalbama apie mokslą ir studijas bei jų prieinamumą, specialiuosius poreikius, nuotolinį mokymąsi. Trečiojoje sesijoje, tema „Tu visuomenėje“ konferencijos dalyviai aptars žmonių su negalia integracijos į darbo rinką problemas, analizuos skirtingose Europos valstybėse fiksuojamus žmonių su negalia nedarbo rodiklius.

Taip pat planuojama aptarti jaunimo santykių raidą ES, detaliau analizuoti Jungtinių tautų konvenciją dėl žmonių su negalia teisių bei susipažinti su 2007 – lygių galimybių metų – programa.

Konferencijoje aktualiomis jaunimui temomis diskutuos Europos jaunimo organizacijų atstovai, studentai, studentai su negalia. Kartu su Europos jaunimu patirtimi ir įžvalgomis dalinsis Europos komisijos atstovai iš mokslo ir kultūros, socialinių reikalų ir lygių galimybių direktoratų, didžiausios regiono žmonių su negalia organizacijos – Europos neįgaliųjų forumo - nariai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!