Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/61298/kompiuterinio-rastingumo-kursuose-vilniaus-silumos-tinklai-vilnieciams-pristatys-savitarnos-svetaine/spausdinti/

Kompiuterinio raštingumo kursuose „Vilniaus šilumos tinklai“ vilniečiams pristatys savitarnos svetainę

Publikuota: 2017-10-18 18:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

AB „Vilniaus šilumos tinklai“ (VŠT) klientams skirta savitarnos erdvė – patogus sprendimas gauti sąskaitas už paslaugas, sekti mokėjimų istoriją ir gauti aktulius pranešimus. Tačiau informacijos paieška ir atsiskaitymai internetu daliai sostinės gyventojų, ypač vyresniems, vis dar yra iššūkis. Kad savitarna taptų įprastu ir patogiu sprendimu visiems, VŠT komanda prisijungė prie Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos organizuojamų kompiuterinio raštingumo kursų, kuriuose pristato įmonės klientams skirtą savitarnos svetainę ir jos teikiamas naudas.

„Perėmę sostinės šilumos ūkį labai daug dėmesio skiriame moderniems ir klientams patogiems sprendimams. Vienas iš mūsų siekių, sumažinti popierinių sąskaitų siuntimą ir paskatinti klientus patogiai ir saugiai naudotis savitarnos erdve. Nemaža dalis gyventojų vis dar naudojasi popierinėmis sąskaitomis, o norėdami jas apmokėti turi eiti į paštą ar parduotuves. Suprantama, kad vyresnio amžiaus žmonėms pereiti prie internetinių paslaugų gali būti sunkiau. Tačiau tikimės, kad Vilniaus bibliotekų kursų dalyviams padėsime perprasti ir atrasti savitarnos patogumą“, – sako VŠT generalinis direktorius Mantas Burokas.

Prie VŠT savitarnos erdvės prisijungę klientai jau dabar gali peržiūrėti jiems skirtas sąskaitas, atsisakyti popierinių sąskaitų, gauti aktualius pranešimus apie karšto vandens išjungimą dėl remonto darbų ir kt. Bendrovė aktyviai dirba, kad šioje savitarnos erdvėje klientai galėtų atsiskaityti už paslaugas, deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis ir konsultuotis su įmonės vadybininku bet kuriais iškilusiais klausimais.

Kompiuterinio raštingumo kursuose bendrovės atstovai pristato visas VŠT savitarnos galimybes ir moko kursų dalyvius, kaip saugiai ir patogiai prisijungti, kaip sužinoti visą svarbiausią informaciją tik prisėdus prie kompiuterio.

„Kompiuterinio raštingumo kursai – viena populiariausių paslaugų mūsų bibliotekoje. Džiaugiamės, jog glaudus bendradarbiavimas su naujais partneriais – „Vilniaus šilumos tinklais“ – padės šią paslaugą dar išplėsti, o mūsų mokiniai gaus pačią aktualiausią informaciją“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos rinkodaros vadybininkė Julija Glosaitė.

Kompiuterinio raštingumo kursai Centrinėje Vilniaus bibliotekoje prasidėjo spalio 17 d. Kursuose pažengusiems mokoma saugos internete, darbo su socialiniais tinklais, išmaniųjų telefonų ir mobiliųjų programėlių, taip pat atsiskaitymų už paslaugas internetu principų ir pan. Kiti VŠT mokymai apie savitarnos svetainės naudojimą planuojami lapkričio 7 ir 21 d., gruodžio 7 d. (daugiau informacijos – Vilniaus centrinės bibliotekos tinklapyje www.vcb.lt).

VŠT duomenimis, šiuo metu popierines sąskaitas už šildymą ir karštą vandenį Vilniuje vis dar gauna apie 70 proc. namų ūkių. Prie savitarnos erdvės jau prisijungė beveik 58 tūkst. arba 1/3 visų klientų (gyventojų). Tikimasi, kad per artimiausius 6 mėn. arba iki sekančio šildymo sezono pradžios prie savitarnos erdvės prisijungs 100 tūkst. arba pusė visų gyventojų – Vilniaus šilumos ūkio klientų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!