Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/6111/prezidentas-ir-premjeras-aptare-mokslo-ir-studiju-reformos-klausimus/spausdinti/

Prezidentas ir premjeras aptarė mokslo ir studijų reformos klausimus

Publikuota: 2006-11-30 14:24
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus su Ministru Pirmininku Gediminu Kirkilu aptarė aukštojo mokslo ir studijų reformą.

Prezidentas konstatuoja, kad per trumpą laiką – nuo lapkričio 12 dienos – yra gerokai pasistūmėta konstruktyviai diskutuojant apie mokslo ir studijų reformos ateitį bei numatant konkrečius reformos etapus ir darbus.

Valstybės vadovas mano, kad didelė atsakomybė dėl reformos tenka Ministrų kabinetui. Vyriausybė turėtų kuo greičiau apsispręsti dėl mokslo ir studijų reformos, jos modelio ir pradėti ryžtingai bei nuosekliai jį įgyvendinti.

Prezidentas V. Adamkus kartu su politinėmis jėgomis, palaikančiomis reformos idėją, sieks, kad būtų pasirašytas Nacionalinis susitarimas dėl esminių reformos etapų ir darbų. Lietuvos vadovo nuomone, studijų reforma turi vykti drauge su mokslo reforma, todėl jos rengimas negali būti atsietas nuo pasirengimo įsisavinti mokslui skirtas lėšas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Prezidento V. Adamkaus nuomone, rengiantis reformai, kuri bendru sutarimu turėtų prasidėti jau kitų metų rugsėjo 1-ąją, 2008 metų valstybės biudžetas turi būti sudarytas taip, kad jis būtų susietas su reformos reikmėmis.

Šalies vadovas mano, kad finansavimo reforma turi remtis studento krepšeliu studijoms ir mokslo finansavimu konkurso principais.

Prezidentas atkreipia dėmesį, kad vykdant Mokslo ir studijų reformą turėtų būti pasiekti pagrindiniai tikslai – kokybė, konkurencingumas, atsakomybė ir prieinamumas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!