Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/60791/prestizinis-the-reitingas-ktu-tarp-5-proc-pasaulio-geriausiuju/spausdinti/

Prestižinis THE reitingas: KTU – tarp 5 proc. pasaulio geriausiųjų

Publikuota: 2017-09-06 18:39
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paskelbtame „Times Higher Education 2018“ (THE) reitinge Kauno technologijos universitetas (KTU) įvertintas už proveržį, stiprinant universiteto įvaizdį tarptautinėje erdvėje. Iš viso THE 2018 reitinge vertintos 1 102 aukštosios mokyklos iš 77 šalių. Iš Lietuvos į reitingą pateko tik du universitetai.

Reitinge universitetai vertinami 5 srityse: mokymo, mokslinių tyrimų, cituojamumo, pajamų iš pramonės arba žinių perdavimo ir tarptautinio įvaizdžio. Nuo praėjusiųjų metų KTU vertinimas mokymo ir mokslinių tyrimų srityje pakilo beveik po 1 balą, o didžiausias proveržis (2,2 balo) pastebimas tarptautinio įvaizdžio srityje.

Prestižinis THE reitingas: KTU – tarp 5 proc. pasaulio geriausiųjų

„KTU rodo augančius rezultatus trijose iš penkių pozicijų. Ypač džiugina pakilusi reitingo vieta tarptautinio įvaizdžio srityje, kurioje vertinamas institucijos gebėjimas pritraukti užsienio studentus ir dėstytojus bei užsienio tyrėjus bendroms mokslinėms veikloms“, – teigia Lolita Jurkšienė, KTU Strategijos stebėsenos ir procesų skyriaus vadovė.

KTU „Times Higher Education 2018“ reitinguojamas 1001+ kategorijoje. Tarptautinio įvaizdžio srityje Universitetas užima 881 vietą, mokslinių tyrimų srityje – 810-ąją. Geriausių rezultatų, remiantis THE reitingu, KTU pasiekė žinių perdavimo ir pajamų iš pramonės pritraukimo srityje. Pagal inovacijų kūrimo bei jų perdavimo į rinką lygį, investicijų mokslui pritraukimo iš verslo ir pramonės efektyvumą, Universitetas yra 680 vietoje pasaulyje.

Šių metų birželį paskelbtoje specialioje Europos universitetų veiklos analizėje KTU pateko tarp 400 geriausiųjų Europos universitetų.

THE universitetų reitingas, įsteigtas 2004-aisiais, profesionalų vertinamas dėl taikomos metodologijos ir laikomas vienu patikimiausių įrankių reitinguojant universitetus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!