Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/59425/sansas-pedagogams-skelbiama-atranka-i-skaitmeninius-mokymus/spausdinti/

Šansas pedagogams: skelbiama atranka į skaitmeninius mokymus

Publikuota: 2017-05-12 11:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Technologijų gamintoja „Samsung“ jau ketvirtus metus kviečia Lietuvos pedagogus tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius. Specialiai mokytojams ir mokyklų vadovams skirta mokymų programa „Samsung Mokykla ateičiai“ skelbia paraiškų teikimo dalyvauti projekte startą. Beveik pusmetį truksiančių mokymų metu dalyviai turės galimybę gilinti savo skaitmeninio raštingumo, pokyčių valdymo įgūdžius, lavinti įtaigaus pristatymo gebėjimus. Dalyvavimas mokymuose pedagogams – nemokamas.

Kasmet didžiulio susidomėjimo sulaukiančios mokymų programos dalyviais gali tapti valstybinės ir savivaldybių bendrojo ugdymo mokyklos ir profesinio mokymo įstaigos. Norintieji dalyvauti programoje, paraiškas turėtų pateikti iki š. m. birželio 15 dienos. Vertinimo komisija atrinks 10 mokyklų, kurios turės galimybę ne tik semtis neįkainojamos patirties, bet ir laimėti vertingą prizą – 10 000 eurų skaitmeninėms technologijoms įsigyti.

„Efektyvus skaitmeninio pasaulio atveriamų galimybių panaudojimas mokinių ugdymui – vienas didžiausių šiandieniniams pedagogams tenkančių iššūkių. Jiems reikia ne tik įvaldyti naujausias technologijas, bet ir gebėti kritiškai vertinti ir atrinkti informaciją šiuo, netikrų naujienų ir propagandos klestėjimo, laikotarpiu. Atsižvelgdami į tai, kad pasaulis kinta be paliovos, kasmet atnaujiname mokymų turinį, įtraukiame pedagogams aktualiausias temas“, – teigė Krisjanis Ozols, „Samsung Mokykla ateičiai“ programos vadovas Baltijos šalims.

Programos kūrėjai pastebi, kad didelė dalis pedagogų šiandien vis dar patiria iššūkių dirbdami su skaitmeniniais įrankiais, jiems stinga pasitikėjimo savo jėgomis. Net ir gerai technologijomis apsirūpinusios mokyklos ne visada sugeba išnaudoti visą jų teikiamą potencialą. Tai priežastis, kodėl atsirado ši, specialiai pedagogams sukurta mokymų programa.

Per trejus metus programoje spėjo sudalyvauti daugiau nei 200 Lietuvos mokytojų. Štai sausį pasibaigusio trečiojo programos etapo nugalėtojais tapo Molėtų r. Kijėlių specialaus ugdymo centras, kurio pedagogai į viršų kėlė ne tik nugalėtojo statulėlę, bet ir 10 000 eurų vertės čekį, skirtą mokyklai reikalingoms technologinėms priemonėms. Šį prizą jie pelnė už parengtą skaitmeninių pokyčių savo mokykloje projektą, kuris vertinimo komisijos buvo pripažintas kaip tvariausias ir kuriantis didžiausią vertę mokiniams.

„Varžėmės su daugybe pajėgių mokyklų – tai mums buvo didžiulis iššūkis. Vis dėlto savo pergale tikėjome visų mokymų metu. Savo projekte atskleidėme, kaip technologijos leistų efektyviau ugdyti specialiųjų poreikių vaikus – lavinti buitinius įgūdžius, integruoti į kasdienį gyvenimą, pajusti ir pamatyti tokius dalykus, kokių įprastai negalėtų, pavyzdžiui, pasitelkiant virtualios realybės akinius“, – sužinojusi apie laimėjimą kalbėjo Molėtų r. Kijėlių specialaus ugdymo centro direktorė Asta Jakovlevienė.

Registracija į penkis mėnesius truksiančius nemokamus mokymus vyksta iki birželio 15 dienos. Paraiškos forma pateikiama interneto svetainėje mokyklaateiciai.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!