Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5816/stiprinama-valdzios-neigaliuju-ir-nevyriausybiniu-organizaciju-partneryste/spausdinti/

Stiprinama valdžios, neįgaliųjų ir nevyriausybinių organizacijų partnerystė

Publikuota: 2006-10-27 10:34
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Kuriamas valdžios institucijų, studentų su negalia ir nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimo tinklas aukštojo mokslo prieinamumui žmonėms su negalia gerinti. Partnerystės šioje srityje kryptis ir tikslus spalio 26 d. Vilniuje Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pristatė švietimo institucijų pareigūnams, studentams su negalia, Lietuvos studentų savivaldų lyderiams bei žmonių su negalia organizacijų atstovams.

„Šiandien egzistuoja tam tikras atotrūkis tarp aukštojo mokslo politiką formuojančių institucijų, jų sprendimus tiesiogiai įgyvendinančių organizacijų bei studentų su negalia. Tai reikia keisti. Manome, kad sistemingi ir koordinuoti veiksmai gali būti atviros ir lygiai prieinamos aukštojo mokslo aplinkos kūrimo pagrindas“, - teigia LSS socialinės integracijos koordinatorė Rūta Ruolytė.

LSS organizuotame renginyje buvo pristatytas bendradarbiavimo planas, kuriame suinteresuotoms nevyriausybinėms organizacijoms sudaromos sąlygos stiprinti studentų su negalia ir už švietimo situaciją atsakingų valdžios institucijų dialogą.

Plane taip pat numatomos iniciatyvos užtikrinti fizinės ir informacinės aukštojo mokslo aplinkos prieinamumą, studentų su negalia specialiųjų poreikių tenkinimą bei tinkamo požiūrio į žmones su negalia formavimą. Nustatytiems tikslams pasiekti siūlomos konkrečios priemonės: bendras atitinkamų tyrimų vykdymas, specialių projektų rengimas ir įgyvendinimas, darbo su neįgaliaisiais kompetencinės sistemos įdiegimas aukštosiose mokyklose ir kt.

Socialinių partnerių ir suinteresuotų grupių patvirtintą bendradarbiavimo planą iki gruodžio mėnesio žadama pateikti LR Švietimo ir mokslo ministerijai.

Primename, kad 2006 m. gegužę LR Seime organizuotoje konferencijoje „Ar aukštasis mokslas prieinamas neįgaliajam?“ LSS pristatė nacionalinę aukštojo mokslo prieinamumui gerinti skirtą programą „Aukštasis mokslas visiems“. Aktyvi partnerystė tarp valdžios, neįgaliųjų ir nevyriausybinių organizacijų - viena pagrindinių šios programos įgyvendinimo sąlygų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!