Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5805/pristatoma-lygiu-studiju-lietuvoje-igyvendinimo-strategija/spausdinti/

Pristatoma lygių studijų Lietuvoje įgyvendinimo strategija

Publikuota: 2006-10-26 10:46
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Šiandien 10 val. Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos salėje (Konstitucijos pr. 3) Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pristatys nacionalinės programos „Aukštasis mokslas visiems“ įgyvendinimo strategiją. Pagrindinis strategijos tikslas - sukurti efektyvų organizacinį bendradarbiavimo tinklą aukštojo mokslo prieinamumui žmonėms su negalia gerinti.

Lietuvos studentų sąjungos parengtoje strategijoje siūlomos priemonės, būtinos fizinei ir informacinei aukštojo mokslo aplinkai pritaikyti žmonėms su negalia, įvardinami būdai, kaip užtikrinti studentų su negalia specialiųjų poreikių tenkinimą. Taip pat numatomos ateities veiklos kryptys demokratiškam požiūriui į studentus su negalia formuoti.

„Šiandien pastebimas augantis žmonių su negalia susidomėjimas studijomis Lietuvoje, tačiau vis dar pasigendama sąlygų lygioms galimybėms. Tikime, kad mūsų parengtas sisteminių pokyčių planas pagerins žmonių su negalia integraciją į studijų procesą ir leis jiems pasijusti visaverte akademinės bendruomenės dalimi“, - teigia LSS socialinės integracijos koordinatorė, siūlomos strategijos autorė Rūta Ruolytė.

Renginio Vilniaus miesto savivaldybėje metu prie vieno stalo apie dabartinę studentų su negalia situaciją ir problemas aukštajame moksle diskutuos patys studentai su negalia, atsakingi švietimo institucijų pareigūnai, žmonių su negalia organizacijų atstovai bei Lietuvos studentų savivaldų lyderiai.

Socialinių partnerių ir suinteresuotų grupių patvirtinta strategija bus teikiama svarstyti LR Švietimo ir mokslo ministerijai.

„Aukštasis mokslas visiems“ – tai idėjų programa, kuria siekiama sudaryti sąlygas lygiai prieinamoms žmonių su negalia studijoms. Programa imta rengti po to, kai 2005 m. LSS atlikti tyrimai parodė, kad nepritaikyta aukštųjų mokyklų aplinka, dėstytojų bei studentų požiūris yra tos priežastys, dėl kurių neįgalūs vyresnių klasių moksleiviai baiminasi tęsti mokslą aukštosiose mokyklose. Vizitų po aukštąsias mokyklas metu praktiškai patikrinus, kaip studijų aplinka pritaikyta neįgaliesiems, nutarta nepaisant mažo studijuojančių neįgaliųjų skaičiaus siekti šios socialinės grupės integracijos ir sąlygų kokybiškoms studijoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!