Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5760/diagnoze-strategines-aukstojo-mokslo-reformos-europoje-igyvendinamos-vangiai/spausdinti/

Diagnozė: strateginės aukštojo mokslo reformos Europoje įgyvendinamos vangiai

Publikuota: 2006-10-19 14:01
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Esminės aukštojo mokslo reformos kelyje į žinių Europą užsitęs - Bolonijos ir Lisabonos procesai iki 2010 metų užbaigti nebus. Tai konstatuota spalio 12 – 16 dienomis Helsinkyje (Suomija) vykusiame Europos studentų Konvente.

„Pradinis planas, kaip sukurti naujos kokybės ir plačių galimybių Europos aukštojo mokslo erdvę, buvo drąsus. Dabar matyti, kad per menkai įvertinti skirtumai tarp šalių lėmė skirtingą Lisabonos ir Bolonijos procesų įgyvendinimo pažangą. Vis tik pasiekta nemažai, tad aukštojo mokslo sistemos dalyvių veiksmai turėtų įgauti dar didesnį pagreitį“, - teigia Konvente dalyvavusi Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovė tarptautiniams ryšiams Asta Janonytė.

Dvyliktajame Europos studentų Konvente daugiau nei 100 studentų atstovų iš 35 Europos šalių diskutavo apie veiksmus, kurių derėtų imtis gerinant aukštojo mokslo ir verslo sektoriaus bendradarbiavimą, universitetų meistriškumą. Taip pat aptarta Europos Sąjungos įtaka aukštajam mokslui, socialinės dimensijos bei mobilumo aspektai.

Pranešimus Konvente skaitė atstovai iš Europos universitetų asociacijos, Europos Komisijos, Aukštojo mokslo ir politikos mokslų centro Nyderlanduose. Susirinkusiuosius sveikino šiuo metu Europos Komisijai pirmininkaujančios Suomijos užsienio reikalų ministras bei Nacionalinių Bolonijos propaguotojų grupės nariai Europoje.

Europos studentų Konventas - tarptautinį renginys, kurį du kartus per metus organizuoja Europos studentų sąjunga (ESIB). Lietuvos studentų sąjunga, atstovaujanti studentų interesams Lietuvoje ir užsienyje, yra ESIB narė nuo 1998 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!