Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/57023/gabiausiems-vu-fizikams-vieno-aukstuju-technologiju-lyderiu-stipendijos/spausdinti/

Gabiausiems VU fizikams – vieno aukštųjų technologijų lyderių stipendijos

Publikuota: 2016-11-05 10:56
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus universitetas (VU) ir UAB „Eksma“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią viena aukštųjų technologijų ir šviesos pramonės lyderių steigia stipendiją VU Fizikos fakulteto studentams. Naujosiomis stipendijomis bus skatinami gabiausi ir labiausiai motyvuoti fizikos krypties studijų programų studentai, dalyvaujantys moksliniuose tyrimuose ir siekiantys karjeros lazerių ir optinių technologijų srityje.

VU ir UAB „Eksma“ bendradarbiaus organizuojant ir rengiant VU Fizikos fakulteto studentų praktikas, bakalauro bei magistro baigiamuosius darbus. Pretenduoti į stipendiją galės pažangūs pirmosios ir antrosios studijų pakopos VU Fizikos fakulteto studentai, kurie rengs baigiamuosius darbus lazerių ir optikos technologijų srityje pagal bendrovės iš anksto nurodytų ir su VU Fizikos fakultetu suderintų temų kryptis.

Gabiausiems VU fizikams – vieno aukštųjų technologijų lyderių stipendijos

„Džiaugiamės dar labiau sustiprindami ryšius su savo ilgamečiais partneriais ir kolegomis. Tikime, kad bendradarbiavimas su atsakingu aukštųjų technologijų srityje dirbančiu verslu prisidės prie pasaulinio lygio tyrimų vykdymo, sustiprins mūsų tyrėjų gebėjimus, o įsteigtos stipendijos motyvuos mūsų studentus nuolat kurti pačią geriausią produkciją semiantis patirties iš šios srities praktikų. Lietuva jau dabar yra viena pasaulio lazerių ir šviesos technologijų sektoriaus lyderių, o pridėtinė šių pasiekimų vertė valstybei – milžiniška“, – sakė VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

UAB „Eksma“ jau daugiau nei 25 metus eksportuoja aukštąsias technologijas, tokias kaip optikos komponentai, kristalai, mechanikos sprendimai gamybai, lazerių technologijas, įrangą ir priemones fizikos, chemijos, biochemijos, biofarmacijos, mikrobiologijos ir medicininės diagnostikos laboratorijoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!