Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5588/prezidentas-dalyvavo-naujuju-mokslo-metu-atidarymo-varsuvos-universitete-iskilmese/spausdinti/

Prezidentas dalyvavo naujųjų mokslo metų atidarymo Varšuvos universitete iškilmėse

Publikuota: 2006-09-30 08:51
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Varšuvos universitete vykstančiose naujų mokslo metų atidarymo iškilmėse.

Kreipdamasis į universiteto studentus ir dėstytojus, Prezidentas V. Adamkus sakė tikįs, kad šiandienos studentų viltys tapti verslo, finansų, teisės ar politologijos ekspertais, mokytojais ir mokslininkais išsipildys.

„Neabejoju, kad jūsų būsimi darbai bus reikalingi jūsų šaliai ir mūsų regionui, visai Europai“, - sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas V. Adamkus pažymėjo, kad šiemet minėdamos 15-ąsias diplomatinių santykių atkūrimo metines, Lietuva ir Lenkija kaip niekada gali didžiuotis bendrais interesais grindžiama strategine partneryste.

„Mokslo ir kultūros žmonių indelis į šiuos santykius neabejotinai ypatingas“, - sakė Prezidentas V. Adamkus.

Lietuvos vadovas pakvietė Varšuvos universiteto akademinę bendruomenę aktyviau bendrauti ir bendradarbiauti su Lietuvos universitetais ir studentija.

„Jūsų bendros idėjos ir projektai yra reikalingi Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimui plėsti, kartu skleisti demokratines vertybes regione ir remti kaimynines Rytų Europos valstybes, žengiančias ekonominių, politinių ir eurointegracinių reformų keliu“, - sakė Prezidentas V.Adamkus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!