Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5583/finansu-ministerija-transporto-lengvatu-ratas-neturetu-buti-pleciamas/spausdinti/

Finansų ministerija: transporto lengvatų ratas neturėtų būti plečiamas

Publikuota: 2006-09-29 09:33
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Socialdemokratų vadovaujama LR Finansų ministerija pasisako prieš transporto lengvatų studentams ir profesinių mokslo įstaigų moksleiviams sistemos plėtrą. Anot ministerijos pareigūnų, lengvatų ratas neturėtų būti plečiamas, nes tai pareikalaus papildomų valstybės biudžeto lėšų.

Studentams ir moksleiviams nepalanki Finansų ministerijos nuomonė gauta po to, kai Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kreipėsi į LR Vyriausybę, kviesdama inicijuoti LR Transporto lengvatų įstatymo pakeitimą. LSS siūlo koreguoti šio įstatymo 5 straipsnio 3 punktą, jame numatant galimybę taikyti susisiekimo lengvatas aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų dieninių skyrių studentams bei profesinių mokymo įstaigų moksleiviams visus metus. Preliminariais duomenimis, minėto įstatymo pataisa iš valstybės biudžeto papildomai pareikalautų apie 2.8 mln. litų kasmet.

Socialdemokratų vadovaujamos ministerijos pareigūnų teigimu, Lietuvos studentai ir taip gyvena gerai, važinėja džipais, o reikalavimas taikyti susiekimo lengvatas visus metus esą nepagrįstas ir niekam nereikalingas.

„Nuostabą kelia tokie pareiškimai. Manome, kad dabar nustatyta nuolaidų sistema, kai liepos ir rugpjūčio mėnesiais akademinis jaunimas keliauti privalo mokėdamas visą kainą, riboja saviugdos ir savišvietos galimybes. Be to, abejotina, ar egzistuojanti tvarka suderinama su europinėmis mokymosi visą gyvenimą nuostatomis, Bolonijos procese minimais studentų mobilumo kriterijais“, – teigia LSS prezidentas Jonas Okunis.

Parengti ir pateikti siūlymus, kaip patobulinti transporto lengvatų studentams ir moksleiviams teikimo tvarką, LR Vyriausybė pavedė Susisiekimo ministerijai kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Finansų ministerija ir kitomis suinteresuotomis institucijomis.

Primename, kad Lietuvos studentų sąjungos iniciatyvai įstatymiškai sudaryti geresnes sąlygas studentų ir moksleivių mobilumui, pritarimą anksčiau išreiškė LR Susisiekimo ministerija bei Švietimo ir mokslo ministerija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!