Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5511/vilniaus-miesto-kolegiju-ir-profesiniu-mokyklu-studentams-aplinkosaugos-projektu-konkursas/spausdinti/

Vilniaus miesto kolegijų ir profesinių mokyklų studentams – aplinkosaugos projektų konkursas

Publikuota: 2006-09-22 12:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Sostinės Savivaldybė ir viešoji įstaiga „Žaliasis taškas“ Vilniaus miesto kolegijų ir profesinių mokyklų studentus kviečia dalyvauti aplinkosaugos projektų konkurse. Projektų autoriai turės identifikuoti labiausiai rūpimas miesto aplinkosaugos problemas ir pasiūlyti jų sprendimų būdus. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti, o jų projektai įgyvendinami konkrečiuose Vilniaus miesto rajonuose. Pasiūlymų konkursui laukiama iki spalio 30 dienos.

Tikimasi, kad studentai pateiks kolektyvinius darbus – pasiūlymus konkretaus sostinės rajono ekologinei situacijai pagerinti. Jiems padės dėstytojai bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Savivaldybės, VšĮ „Žaliasis taškas“ ir atliekas tvarkančių bendrovių specialistai. Vertinant konkurso pasiūlymus bus atsižvelgiama į siūlomų sprendimų konkretumą ir racionalumą. Savivaldybėje numatoma surengti viešą geriausių atrinktų projektų gynimą, su darbais supažindinti ir potencialius finansinius rėmėjus.

Miesto gyventojams tenka susidurti su įvairiomis aplinkosaugos problemomis. Šiukšlės, triukšmas, dulkės, benamiai gyvūnai, netvarkingos žaliosios zonos, nešvarūs liftai ir panašios problemos tampa tokios įprastos, kad žmonės atpranta ieškoti išeičių. Šias problemas padėtų spręsti miestiečių pilietiškumas ir bendruomeniškumas.

Vilniaus miesto tarybos ir Vilniaus miesto jaunimo reikalų tarybos narys Edmundas Jakubauskas pažymi dar vieną šio konkurso tikslą – atkreipti dėmesį į profesinio lavinimo mokyklose ir kolegijose besimokantį jaunimą, skatinti jų kūrybingumą, saviraišką ir iniciatyvą.

Aplinkosaugos konkursas tęsia Savivaldybės ir verslo įmonių bendradarbiavimą, siekiant pagerinti vilniečių gyvenamąją aplinką.

Konkurso pasiūlymus prašoma siųsti VšĮ „Žaliasis taškas“ (Žalgirio g. 131, LT-08217, Vilnius, el. paštas ritak@zaliasistaskas.lt). VšĮ „Žaliasis taškas“ yra gamintojų ir importuotojų įsteigta pakuočių atliekų tvarkymą organizuojanti įmonė, pirmoji ir kol kas vienintelė, gavusi šios veiklos vykdymo licenciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!