Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5439/prezidentas-dalyvavo-baigiamojoje-mokyklu-tobulinimo-programos-konferencijoje/spausdinti/

Prezidentas dalyvavo baigiamojoje Mokyklų tobulinimo programos konferencijoje

Publikuota: 2006-09-15 12:05
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba
“Lietuva tapo pavyzdžiu, nes sugebėjo sukurti ir įgyvendinti skaidrią bei efektyviai veikiančią mokyklų tobulinimo programą”, - sako Prezidentas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo baigiamojoje Mokyklų tobulinimo programos konferencijoje „Mokyklų tobulinimo programos pamokos ateičiai“. Mokyklų tobulinimo programa buvo pati didžiausia investicija švietimo srityje. Už iš Pasaulio banko pasiskolintas lėšas atnaujintos 63 mokyklos ir nupirktas 161 geltonasis autobusas mokinių pavėžėjimui.

Prezidentas priminė, kad prieš ketverius metus kalbėdamas Mokyklų tobulinimo programos įvadinėje konferencijoje, kvietė atsakingai panaudoti kiekvieną pasiskolintą litą ir siekti geriausių įmanomų rezultatų.

„Dėkoju visiems specialistams, kurie įsiklausė į šiuos žodžius ir atliktas darbas tapo ne tik švietimo, bet ir visos Lietuvos laimėjimu ir pasididžiavimu. Lietuva tapo pavyzdžiu, nes sugebėjo sukurti ir įgyvendinti skaidrią bei efektyviai veikiančią programą. Svarbu tai, kad per šiuos metus pavyko ne tik atnaujinti mokyklų materialinę bazę, bet ir pagerinti mokymo kokybę bei įdiegti modernius švietimo vadybos principus.“, - sakė valstybės vadovas.

„Norėčiau, kad ir kitos lėšos, tenkančios Lietuvai iš įvairių fondų, būtų panaudotos taip pat aiškiai ir skaidriai“, – pažymėjo šalies vadovas. Prezidentas V. Adamkus pabrėžė, kad pradėti darbai, tapę ryškiu sėkmės pavyzdžiu, turi būti tęsiami ir dar labiau išplėsti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!