Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5355/pasiekimu-patikrinimas-gali-buti-ivestas-tik-po-keleriu-metu/spausdinti/

Pasiekimų patikrinimas gali būti įvestas tik po kelerių metų

Publikuota: 2006-09-07 09:16
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Per pirmąsias penkias nemokamo švietimo informacijos telefono 8 800 10118 veikimo dienas sulaukta daugiau nei 200 skambučių iš įvairių Lietuvos regionų. Dažniausiai klausiama dėl nemokamo maitinimo mokyklose, aprūpinimo mokymosi reikmenimis, dėl mokesčio už pailgintas dienos grupes ir studentų stipendijų ar apgyvendinimo klausimais. Nemažai gauta klausimų, susijusių su galimu mokinių pasiekimų patikrinimo įvedimu. Atsakydami specialistai pabrėždavo, kad pasiekimų patikrinimas gali būti vykdomas ne anksčiau kaip nuo 2009 m.

Švietimo ir mokslo ministerija, atsižvelgdama į tai, kad prieš kiekvienus naujus mokslo metus ir jiems prasidėjus padaugėja mokinių, tėvų, taip pat mokytojų klausimų praktiškais mokyklos gyvenimo klausimais, įsteigė nemokamą švietimo informacijos telefoną 8 800 10118.

Šiuo numeriu paskambinęs asmuo iš kompetentingų institucijų - Švietimo ir mokslo ministerijos ir savivaldybių švietimo padalinių - gali gauti atsakymus į rūpimus klausimus, taip pat pranešti apie pamokų metu ne mokykloje esančius vaikus.

Švietimo informacijos numeris veikia darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Nemokamu telefono numeriu klausimus užduoti ir pranešti apie mokyklos nelankančius vaikus galima iki spalio 20 d. Informaciją nemokamu telefono numeriu galima gauti skambinant iš projekto rėmėjo TEO LT telefono linijų, garso ir vaizdo klipus transliuoja informacinis rėmėjas - Lietuvos radijas ir televizija.

Prie akcijos informacinės sklaidos maloniai sutiko prisidėti nemažas būrys regioninių žiniasklaidos priemonių:

Druskininkų regiono televizija, radijo stotis „Spindulys“, „Druskininkų naujienos“, VšĮ „Marijampolės telekinas“, „Panevėžio rytas“, Kėdainių rajono laikraštis „Rinkos aikštė“, radijo stotis Mažeikių Aidas, „Biržiečių žodis“, „Alytaus naujienos“, Varėnos krašto bendruomenės laikraštis „Giružis“, „Panevėžio balsas“, „Utenos apskrities žinios“, „Znad Wilii radijo stotis“, radijo stotis FM99, Alytaus kabelinė televizija, „Naujasis Gėlupis“, „Merkio kraštas“, laikraštis „Rietavo žemė“, Skuodo rajono laikraštis „Mūsų žodis“, „Ukmergės žinios“, Vilkaviškio krašto laikraštis „Santaka“, „Šilalės artojas“, „Utenis“, TV1.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!