Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5339/busimieji-mokslu-daktarai-gilinosi-i-mokslinio-darbo-subtilybes/spausdinti/

Būsimieji mokslų daktarai gilinosi į mokslinio darbo subtilybes

Publikuota: 2006-09-05 11:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga

Paskutinėmis vasaros dienomis (rugpjūčio 26–31 d.) Molėtų rajone ant Bebrusų ežero kranto vyko Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) organizuota tarptautinė vasaros mokykla doktorantams ir kitiems būsimiesiems mokslininkams „Mokslinio darbo pateikimas, rašymas ir pristatymas visuomenei“, kurioje dalyvavo 17 jaunųjų mokslininkų iš Lietuvos, taip pat jaunųjų mokslininkų atstovai iš Estijos, Latvijos, Šveicarijos bei Moldovos.

Neišdildomą įspūdį paliko susitikimas su vienu žymiausių pasaulio chemikų Erick M. Carreira, kuris atvykęs į LJMS vasaros mokyklą dalinosi savo asmenine patirtimi apie mokslinį darbą ir bendradarbiavimą su didžiausiomis pasaulio farmacijos kompanijomis. Erick Carreira's tyrimų grupę ETH Ciuricho DCHAB organinės chemijos laboratorijoje šiuo metu sudaro 25 jaunieji mokslininkai iš viso pasaulio. Paklaustas, kaip vienu sakiniu jis apibūdintų savo karjerą moksle ir darbą su verslininkas, svečias atsakė: „Dirbk sunkiai ir niekada nepasiduok!“.

Būsimieji mokslų daktarai prieš prasidedant mokyklai studijavo nuotoliniuose kursuose internetu, o paskutinę vasaros savaitę klausėsi tokių prof. R. Gudausko (Unesco Tarptautinis žinių centras) ir dr. R. Gataučio paskaitų kaip „Kūrybingumas ir inovacijos“, „Mokslinių darbų verslui pristatymo paslaptys“ ar „Strateginė komunikacija“.

Mokykloje buvo siekiama pagilinti mokslinio rašymo bei darbų pristatymo įgūdžius, taip pat didelis dėmesys buvo skirtas mokslo ir verslo bendradarbiavimui, mokslininkų požiūriui į jų pačių kūrybingumą bei verslininkus. Šiais klausimais dažnai visai nėra kalbama doktorantūros studijų metu, o elementarias mokslinio darbo rašymo bei pristatymo subtilybes neretai tenka atrasti pačiam doktorantui.

Šiais metais vasaros mokyklą parėmė Šveicarijos fondas „Gebert Ruef Stiftung“. Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, kurios nariais gali tapti Lietuvos jaunieji mokslininkai iki 36 metų amžiaus, panašius renginius organizuos ir ateityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!