Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/53368/verslo-ir-aukstuju-mokyklu-partneryste-gali-pagerinti-svietimo-istaigu-bukle/spausdinti/

Verslo ir aukštųjų mokyklų partnerystė gali pagerinti švietimo įstaigų būklę

Publikuota: 2016-02-04 13:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau tapo įprasta, kad verslo įmonės atveria duris aukštųjų mokyklų studentams, jog šie universitete įgytas teorines žinias pritaikytų praktikos metu, išbandytų savo jėgas ir gautų naudingos patirties. Tačiau vis dažniau pastebima kitokia verslo ir aukštųjų mokyklų partnerystė – kai verslas prisideda prie švietimo įstaigų gerinimo.

Prieš gerą dešimtmetį aukštosiose mokyklose pradėtos rengti karjeros dienos, kurių metu studentai galėdavo susipažinti su renginyje dalyvaujančių įmonių atstovais ir susitarti dėl praktikos atlikimo ar trumpalaikio darbo vasaros metu, savaime diktavo verslo ir aukštųjų mokyklų partnerystės modelį: kartą per metus įmonės turėdavo galimybę prisistatyti studentų auditorijai, o studentai – ne paslaptis, prisirinkti nemokamai dalinamų rašiklių, saldumynų ir kitos reklaminės medžiagos.

Verslo ir aukštųjų mokyklų partnerystė gali pagerinti švietimo įstaigų būklę

ESET saugumo sprendimus platinančios įmonės „NOD Baltic“ vadovas Tomas Parnarauskas pastebi, kad situacija ženkliai pagerėjo, kai aukštosios mokyklos suteikė verslo atstovams galimybę pristatyti studentams aktualias temas ar pakviesti juos dalyvauti realiuose pokalbiuose dėl darbo ar praktikos norimoje įmonėje.

„Manau, kad tai yra socialiai atsakingo verslo pareiga – dalintis patirtimi su jaunais žmonėmis, konsultuoti juos karjeros, svarstomų karjeros pasirinkimų ar verslo vystymo idėjų klausimais. Verslas nebegali į studentus žiūrėti tik kaip į potencialius darbuotojus – suteikdami jaunimui technologines galimybes mokytis ir atrasti naujus dalykus, kuriais gyvena šios dienos pasaulis, mes ugdome būsimus naujų technologijų kūrėjus, savo būsimus partnerius, klientus ar kolegas“, – sako T. Parnarauskas.

Vienas iš studentus mokytis skatinančių dalykų gali tapti aukštosios mokyklos aplinkos pagerinimas. Šičia į pagalbą ateina verslo iniciatyvos, kai švietimo įstaigoms dovanojami kompiuteriai, techninė ir programinė įranga ar įrengiamos laboratorijos. Tačiau pastebima, kad aukštosios mokyklos ne visuomet turi galimybę studentams suteikti inovatyvias bei modernias darbo bei poilsio erdves, kurios padėtų lengviau integruotis į akademinį gyvenimą ir sukurtų palankią terpę užduotims atlikti ar projektinei veiklai.

Saugumo technologijų kūrėja ESET, išsiaiškinusi studentų poreikius ir norėdama paskatinti mėgautis saugiomis technologijomis, Vilniaus Kolegijos Elektronikos ir Informatikos fakultete įrengė neformalią darbo ir poilsio zoną. Prieš tai buvusias viena eile sujungtas nepatogias kėdes pakeitė minkšti sėdmaišiai, įrengtos kelių tipų įrenginių įkrovimo stotelės. Erdvėje buvo renovuotos sienos, vieną jų papuošta technologiniu vaizdu.

„Mes siekiame praplėsti verslo ir aukštųjų mokyklų bendradarbiavimo suvokimą, kad verslo sektorius studentams gali pasiūlyti ne tik praktikos ar darbo vietas. Pastebime, kaip keičiasi jaunų žmonių poreikiai, ir kartu su švietimo įstaigomis kuriame naują, inovatyvų aukštųjų mokyklų veidą, kur studentai gali ne tik pasisemti teorinių žinių, bet ir pilnavertiškai bendrauti bei kurti savo ateities panus“, – teigia T. Parnarauskas.

Oficialus laisvalaikio ir darbo erdvės pristatymas Vilniaus Kolegijos Elektronikos ir Informatikos fakultete numatytas šiandien, vasario 4 d., tačiau ši erdvė jau tapo viena mėgiamiausių studentų susibūrimo vietų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!