Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5336/tebetesiamas-priemimas-i-profesines-mokyklas/spausdinti/

Tebetęsiamas priėmimas į profesines mokyklas

Publikuota: 2006-09-05 09:22
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Iki rugsėjo 1 dienos į profesines mokyklas iš šiemet planuotų 19 tūkst. buvo priimta 18 tūkst. 300 mokinių. Nemažai profesinių mokyklų jau surinko nustatytą mokinių skaičių. Kadangi ne visi jaunuoliai suskubo laiku pateikti dokumentus, priėmimas į laisvas vietas tebesitęsia.

Kaip ir pernai, šiemet populiariausios statybos darbų mokymo programos. Nemažai jaunuolių rinkosi paslaugų teikimo, įvairių pramonės šakų veiklos mokymo programas.

Planuojant mokinių priėmimą į profesines mokyklas atsižvelgiama į darbo rinkos poreikius. Aktyviai bendradarbiaudamos su darbdaviais, mokyklos rengia ir įregistruoja naujas mokymo programas. 2006 metais buvo įregistruotos mažagabaritinės technikos operatoriaus, dyzelinių ir elektrinių traukinių mašinisto, naftos produktų operatoriaus, statybinių medžiagų pardavėjo- konsultanto, tekstų rinkėjo ir maketuotojo kompiuteriais bei kitos naujos mokymo programos. Taip pat įregistruotos naujos mokymo programos, kurios suteikia didesnių galimybių įvairaus išsilavinimo mokiniams mokytis pagal dailidės, mūrininko betonuotojo, baldžiaus, stogdengio mokymo programas.

Vis daugiau jaunuolių, stojančių į profesines mokyklas, renkasi mokymo programas, kuriose mokantis kartu su kvalifikacija galima įgyti ir vidurinį išsilavinimą. Baigę pastarąsias programas, profesinių mokyklų absolventai turi daugiau galimybių siekti tolesnės profesinės karjeros, pasirinkti tolesnę darbo veiklą ar studijas.

Rugpjūčio pabaigoje Vyriausybė pritarė naujos redakcijos Profesinio mokymo įstatymo projektui ir nutarė jį teikti svarstyti Seimui. Naujajame įstatyme numatyta, kad profesinėje mokykloje atsiras nauja mokymo forma – pameistrystė. Taip pat siūloma, kad profesinių mokyklų mokinius per baigiamąjį vertinimą vertintų darbdaviai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!