Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5312/kiek-atostogauja-uzsienio-moksleiviai/spausdinti/

Kiek atostogauja užsienio moksleiviai?

Publikuota: 2006-09-02 14:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Vasara – atostogų metas viso pasaulio mokiniams. Vokietijos moksleivių vasaros atostogų laiką ir trukmę žemių vyriausybės nustato savarankiškai.

Visa Vokietija suskirstyta į kelias zonas (kurios gali jungti ir keletą žemių) ir atostogos jose prasideda skirtingu laiku. Taip daroma todėl, kad sumažėtų spūstys greitkeliuose pietų kryptimi ir nesusidarytų bilietų stygius. Vasaros atostogos Vokietijoje dažniausiai trunka šešias kalendorines liepos-rugpjūčio savaites. Be to, kalėdinės atostogos trunka beveik tris savaites, velykinės ir gegužės mėnesio – maždaug po 20 dienų, po vieną savaitę moksleiviai ilsisi lapkritį ir kovą.

Pastaruoju metu analogiškus atostogų grafikus pagal europietišką pavyzdį sudarinėja Europos Komisija. Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje ir daugelyje kitų Europos šalių vasaros atostogos trunka tik du mėnesius – liepą ir rugpjūtį. Be to, per Kalėdas vaikai ilsisi tris, o per Velykas – dvi savaites.

Amerikos mokyklose mokomasi vidutiniškai 180 dienų per metus. Kai kuriose valstijose (Alabamos, Viskonsino ir Vajomingo) vaikai mokosi 175 dienas per metus. Daugelyje Amerikos mokyklų mokslo metai suskirstyti į du semestrus. Mokslo metai prasideda rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje, o baigiasi birželį. Atostogos būna lapkritį (Padėkos diena), gruodį (Kalėdos) ir balandį (Velykos).

Įtempčiausias mokymosi grafikas Japonijos, Pietų Korėjos ir Taivano mokyklose – po 220 dienų per metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!