Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5311/svietimo-ir-mokslo-ministre-r-zakaitiene-sveikina-svietimo-bendruomene/spausdinti/

Švietimo ir mokslo ministrė R. Žakaitienė sveikina švietimo bendruomenę

Publikuota: 2006-09-01 14:30
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė sveikina visą švietimo bendruomenę su Rugsėjo 1-ąja - mokslo metų pradžios švente, Mokslo ir žinių diena.

„Rugsėjo 1-ąją Lietuvos miestai ir kaimai pražysta gražiausiais rudens žiedais, vaikų šypsenomis, prisipildo jaunatviško klegesio. Ši diena - viena iš įsimintiniausių pirmokams, abiturientams, pirmakursiams, jų tėvams. Mokslo ir žinių diena svarbi kiekvienam, kuris mokosi, nori tobulėti. Tai mūsų visų šventė. Šia proga sveikindama mokinius, studentus noriu palinkėti būti smalsiems, atkakliems einant mokslo pažinimo keliu. Tegu Jūsų vaikystės, jaunystės metų laikas būna gražus, įdomus, kūrybingas. Mokytojams, dėstytojams linkiu ryžto, įgyvendinant kūrybinius sumanymus, profesinės išminties. Tegu Jūsų įžvalgumas, padrąsinantis žvilgsnis ar žodis suteikia Jūsų mokiniams, studentams tvirto pasitikėjimo savimi”, - sakoma ministrės sveikinime.

Rugsėjo 1-ąją mokslo metus 1500 bendrojo lavinimo mokyklų pradės apie 526 tūkst. mokinių, iš jų - apie 37 tūkst. pirmokų. 75 profesinėse mokyklose mokysis apie 44 tūkst. mokinių, 50 aukštųjų mokyklų apie 190 tūkst. studentų. Šiais mokslo metais mokinius į mokyklas vežios 334 geltonieji autobusai, 50 iš jų – nauji.

Šiais mokslo metais pagal 2006-2008 m. bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų rekonstravimo ir aprūpinimo mokymo priemonėmis programą, rekonstruojama 15 mokyklų, dar 80 švietimo įstaigų remontuojama skyrus lėšų iš valstybės investicijų programos. Iš viso šių mokyklų renovacijai skirta per 100 mln. litų valstybės lėšų. Be to, iš valstybės investicijų programos skirta apie 50 mln. litų aukštojo mokslo investicijų projektams. Šiemet bus pradėta įgyvendinti Vyriausybės patvirtinta studentų bendrabučių renovacijos programa: iki 2009 m. bendrabučiams renovuoti iš valstybės biudžeto bus skirta 40 mln. litų.

Rugsėjo 1-ąją duris atvers Vilniaus r. Nemenčinės 2-os vidurinės mokyklos mokymo korpusas, Šalčininkų r. Turgelių vidurinės mokyklos priestatas. Šiais metais bus užbaigta Ignalinos gimnazijos sporto salės ir pagalbinių patalpų statyba, Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ vidurinės mokyklos statyba, Vilniaus Grigiškių „Šviesos“ vidurinės mokyklos mokomojo pastato dalies statyba.

Prieš naujus mokslo metus daugiau nei 1000 klasių visų savivaldybių mokyklose pasiekė nauji Švietimo ir mokslo ministerijos nupirkti mokykliniai baldai – į juos susės apie 30 tūkst. mokinių. Nuo praėjusių mokslo metų naujais mokykliniais baldais aprūpintos 3300 klasių. Ministerija mokykloms taip pat nupirko 4500 naujų kompiuterių ir kompiuterinės įrangos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!