Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5307/prezidentas-apsilanke-pagegiu-ir-jurbarko-rajono-mokyklose/spausdinti/

Prezidentas apsilankė Pagėgių ir Jurbarko rajono mokyklose

Publikuota: 2006-09-01 12:27
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Rugsėjo 1 – osios ir Laisvės dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė apsilankė Pagėgių vidurinėje mokykloje. Prezidentas pasveikino mokinius ir pedagogus naujųjų mokslo metų proga.

„Šiandien jūs pirmą kartą atverčiate žinių knygą, kuri jus lydės visą gyvenimą“, - sakė šalies vadovas. Kreipdamasis į mokyklos pedagogus, Respublikos vadovas padėkojo jiems už jų nelengvą, bet reikšmingą darbą.

„Visais laikais mokytojai dirbo labai svarbų darbą. Nelengva jiems ugdyti jaunąją kartą šiomis besitęsiančios švietimo reformos sąlygomis. Tačiau visi sunkumai yra neišvengiami jaunos demokratinės valstybės kelyje. Tikiu, kad ateities Lietuvoje mokytojo profesija bus labai aukštai vertinama“, - pažymėjo Prezidentas.

Prezidentas V. Adamkus apžiūrėjo 1936 metais įkurtą ir neseniai atnaujintą bei moderniai įrengtą Pagėgių vidurinę mokyklą. Šioje mokykloje mokosi apie 800 mokinių.

Prezidentas pažymėjo, kad šioje mokykloje yra sudarytas geriausios sąlygos ugdyti ir tobulinti jaunus žmones. Šalies vadovas padėkojo vietos bendruomenei, kuri svariai prisidėjo prie šios mokyklos renovavimo. Šalies vadovas taip pat apžiūrėjo mokykloje įrengtą poeto Algimanto Mackaus kambarį. Garsus išeivijos poetas buvo artimas Prezidento bičiulis ir bendražygis Jungtinėse Amerikos Valstijose užgimusio Santaros – Šviesos judėjimo veikloje.

Prezidentas V. Adamkus taip pat lankėsi Varlaukio ir Raudonės pagrindinėse mokyklose, dalyvavo mokslo metų pradžios iškilmėse bei teikė pirmokams mokinio pasus. „Būsimai Lietuvai įteikiu būsimųjų piliečių pasus“, - sakė šalies vadovas.

Kreipdamasis į pagrindinių mokyklų mokytojus, Prezidentas pabrėžė mokyklos, kaip šviesos ir kultūros šaltinio kaime svarbą. „Mokykla man suteikia didžiulį pagrindą gyvenime ir galimybę didžiuotis tuo, kuo esu“, - sakė valstybės vadovas.

Prezidentas taip pat apsilankė Lybiškių geležinkelio stotyje, iš kurios vyko masiniai trėmimai.

Šiandien vakare Prezidentas grįš į Vilnių ir klausysis Daukanto aikštėje įvyksiančio koncerto, skirto naujųjų mokslo metų pradžiai bei Laisvės dienai paminėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!