Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5299/siauliu-mokykloms-europarlamentaro-dovana/spausdinti/

Šiaulių mokykloms – europarlamentaro dovana

Publikuota: 2006-09-01 09:58
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos Respublikos Seimas

Šiaulių mokyklų bibliotekas papildys nauji Lietuvos enciklopedijų rinkiniai ir knygos apie Europą. Jas Europos Parlamento (EP) narys Šarūnas Birutis visoms savo gimtojo miesto gimnazijoms ir vidurinėms mokykloms dovanoja rugsėjo 1-osios proga.

Naujųjų mokslo metų iškilmes rugsėjo 1-ąją Š. Birutis pažymės kartu su Šiaulių J.Janonio gimnazijos mokiniais ir pedagogais. Šioje gimnazijoje, kurios auklėtiniu buvo ir pats, europarlamentaras lankosi jau ne pirmą kartą. Susitikimuose su mokiniais ir mokytojais svečias informuoja apie savo darbą Europos Parlamente, svarstomus aktualiausius Europos Sąjungai (ES) ir Lietuvai klausimus, mokymosi ir darbo europinėse institicijose bei kitose ES šalyse galimybes. Paprastai tokie susitikimai virsta įdomiomis ir naudingomis diskusijomis.

Šiaulių moksleiviai gana aktyviai dalyvauja ir įvairiuose renginiuose apie Europos Sąjungą. EP nario Š. Biručio ir Lietuvos moksleivių sąjungos organizuotame fotografijos konkurse „Stop kadras: mes – europiečiai“ šiaulietė Martina Kancytė pelnė antrąją vietą. Penki fotokonkurso laureatai apdovanoti Š Biručio pažintine kelione į Europos Parlamentą Briuselyje. Kartu su kitais europarlamentaro vizituotojais jie Briuselį aplankys šį rudenį. Keliautojai pakeliui susipažins ir su kitomis Europos šalių sostinėmis – Praha, Paryžiumi, Berlynu.

Pažintinėse kelionėse į Europos Parlamentą Š. Biručio kvietimu jau yra dalyvavusi nemaža grupė šiauliečių – pensininkų, verslininkų, padagogų, medikų, žiniasklaidos bei kitų gyventojų grupių atstovų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!