Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5298/ism-studentams-isskirtinis-kino-seansas-rugsejo-1-aja/spausdinti/

ISM studentams – išskirtinis kino seansas rugsėjo 1-ąją

Publikuota: 2006-09-01 08:31
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas naujus mokslo metus kartu su savo studentais pasitiks kino teatre, dovanodamas išankstinę filmo „Ir velnias dėvi PRADA“ premjerą. Universitetas, įvertintas tarptautinį pripažinimą suteikiančiomis IQA kokybės akreditacija ir ECTS etikete bei papildęs savo siūlomų studijų programų sąrašą popkultūros vadybos magistrantūros studijomis, šiais metais sulaukė dar didesnio studentų skaičiaus.

2006-2007 mokslo metais ISM Vadybos ir ekonomikos universitete studijas pradės 706 pirmakursiai – tai beveik 30 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Bendras universiteto studentų skaičius išaugo iki 1567 studentų nuo 1442 studijavusių 2005 metais. Verslo vadybos ir administravimo bei ekonomikos bakalauro programose iš viso studijuos 1227 studentai, magistro laipsnio tarptautinės vadybos bei popkultūros verslo vadybos magistratūroje sieks 86 studentai. Vadybos magistratūros vadovams programoje rudens semestre studijuos 230 vadovų, mokslinę veiklą vadybos ir administravimo krypties doktorantūros studijose plėtos 24 doktorantai.

„Norėdami pasidžiaugti augančiu studentų skaičiumi ir tarptautiniais universiteto laimėjimais, nusprendėme netradiciškai pasveikinti besimokančius mūsų universitete: kartu pasižiūrėti nuotaikingą jaunatvišką kūrinį apie rimtus dalykus – jauno žmogaus bandymą įsitvirtinti ir drąsą būti savimi“, - pasakoja ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Virginijus Kundrotas. Pasak rektoriaus, gražia universiteto tradicija tampantis išskirtinis kino seansas rugsėjo 1-ąją yra ne tik pramoga. Dr. V.Kundrotas įsitikinęs, kad kiekviena istorija gali kažko išmokyti. „Kas, jei ne kultūra ir menas gali geriau parodyti, kokias vertybes puoselėjame, - dėsto rektorius. – Sudarydami studijų programas didžiulį dėmesį skiriame ne tik teorinių žinių perteikimui ir praktinių įgūdžių lavinimui, bet ir savarankiškų bei kūrybiškų asmenybių ugdymui“.

Aukštą ISM studijų kokybę patvirtina europinių institucijų įvertinimai. Prisijungimą prie geriausių Centrinės ir Rytų Europos universitetų klubo žymi CEEMAN (Centrinės ir Rytų Europos vadybos plėtros asociacijos) suteikta Tarptautinė kokybės akreditacija (IQA).

Šiemet ISM suteikta ir Europos Komisijos inicijuotos Europos kreditų perkėlimo sistemos etiketė (angl. ECTS – European Credit Transfer System). Ja iš daugiau nei pusantro tūkstančio Europoje esančių universitetų gali didžiuotis vos dvidešimt. Šis įvertinimas ISM leis mainų programoms rinktis partnerius iš to paties lyderio rato.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, įkurtas 1999 m., yra pirmasis nevalstybinis universitetas Lietuvoje. Universiteto steigėjas – Norvegijos vadybos institutas BI. Pagal pažangiausią praktiką universitetą sudaro trys mokyklos - Vadovų (Executive), Magistrų (Graduate) ir Bakalaurų (Undergraduate). Universitetas nuolat atnaujina savo mokslinę bazę, o užsiėmimus vesti kviečia geriausius Lietuvos ir užsienio dėstytojus bei ekspertus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!