Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5293/lss-siekiame-taikyti-visas-priemones-kad-studentai-turetu-kuo-maziau-nepatogumu/spausdinti/

LSS: siekiame taikyti visas priemones, kad studentai turėtų kuo mažiau nepatogumų

Publikuota: 2006-08-31 08:43
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Šiandien (rugpjūčio 30 d.) LR Švietimo ir mokslo ministerijos pareigūnai, Lietuvos studentų atstovybių sąjungos bei Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovai aptarė dėl vėluojančios Lietuvos studento pažymėjimų (LSP) gamybos susiklosčiusią situaciją. Susitikime akcentuotos galimybės maksimaliai išnaudoti turimas priemones, kad būtų sukelta kuo mažiau nepatogumų LSP išdavimo laukiantiems studentams.

Suderinus su Susisiekimo ministerija sutarta, jog studentams, užsisakiusiems LSP iki rugsėjo 1-os dienos, transporto lengvatomis bus suteikiama galimybė naudotis pateikus „prašymą – susitarimą išduoti Lietuvos studento pažymėjimą“, kurį LSP užsisakiusiems studentams išdavė/išduoda studentų atstovybės (sąjungos). Tokia tvarka bus taikoma iki spalio 1-os dienos.

Prašymas – susitarimas laikomas galiojančiu, kai aiškiai užpildytoje anketoje su asmens nuotrauka yra nurodyti: vardas/pavardė, asmens kodas, aukštoji mokykla ir studijų forma. Prašymas-susitarimas turi būti patvirtintas aukštosios mokyklos studentų atstovybės atsakingo asmens parašu bei antspaudu. Tuo atveju, jei studentas yra pametęs prašymą – susitarimą ar ant studento turimos prašymo – susitarimo formos nėra kurio nors iš minėtų duomenų ar nuotraukos, studentas turėtų pateikdamas asmens nuotrauką kreiptis į savo aukštosios mokyklos studentų atstovybę, kuri išduos prašymo – susitarimo originalo kopiją.

Lietuvos studentų sąjungos LSP administravimo paslaugomis besinaudojančių aukštųjų mokyklų (Generolo Jono Žemaičio karo akademijos, Kauno kolegijos, Kauno medicinos universiteto, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos, Kauno technologijos universiteto, Klaipėdos kolegijos, Klaipėdos socialinių mokslų kolegijos, Klaipėdos universiteto, Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos, Kolpingo kolegijos, Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos, Lietuvos kūno kultūros akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Lietuvos žemės ūkio universiteto, Vakarų Lietuvos verslo kolegijos, Vilniaus pedagoginio universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Žemaitijos kolegijos, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto, Vilniaus dizaino kolegijos, Europos humanitarinio universiteto) studentus prašome kreiptis į savo aukštosios mokyklos studentų atstovybę dėl prašymo - susitarimo patvirtinimo arba kopijos išdavimo, o turinčius klausimų, nusiskundimų bei patyrusius nesusipratimų, susijusių su LSP vėlavimu, kviečiame apie tai parašyti adresu lsp@studentas.lt.

Primename, kad antro ir aukštesnių kursų studentams pažymėjimai bus pratęsti nustatyta tvarka, be jokių pasikeitimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!