Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5289/mokyklu-kompiuterius-saugos-naujos-kompiuterines-programos/spausdinti/

Mokyklų kompiuterius saugos naujos kompiuterinės programos

Publikuota: 2006-08-30 13:24
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija įgyvendindama projektą „Saugesnis internetas“ mokykloms išplatino 6000 kompaktinių diskų su saugos kompiuterinėmis programomis.

Parengtas kompaktinis diskas pateikia ne tik lengvai įdiegiamas kompiuterių programas, bet ir teikia patarimų bei siūlymų, kuriais vadovaujantis galima maksimaliai užtikrinti kompiuterio ir jame saugomos informacijos privatumą, siekiant išvengti grėsmių, tykančių elektroninėje erdvėje.

Kompaktinius diskus su saugumo programa mokykloms dovanoja Ryšių reguliavimo tarnyba. Kompaktiniai diskai perduoti naudotis nemokamai.

„Saugesnis internetas“ – tai Europos Komisijos Informacinės visuomenės direktorato programa, kuri nuo 1999 m. vykdoma visose Europos Sąjungos šalyse. Pagal šią programą 2005-2007 m. Lietuvoje vykdomi du projektai – Visuomenės švietimo saugaus interneto klausimais projektas „Saugesnis internetas“, kurį įgyvendina Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Socialinių ir psichologinių paslaugų centru, bei „Karštosios linijos“ projektas, kurį vykdo bendrovė „Bitė Lietuva“.

Įgyvendinat šį projektą daug dėmesio skiriama vaikų, tėvų, mokytojų ir visuomenės švietimui - rengiami seminarai, mokymai, informacinės kampanijos siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į nelegalią ir žalingą informaciją internete, ypač vaikams ir paaugliams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!